Cambridge IGCSE

“What? Wow! Kan jeg ta' Cambridge IGCSE på BGI akademiet?”

HVIS DU STIRRER på din skærm lige nu med en blanding af chok og out of this world begejstring, forstår vi dig godt: Kan det virkelig passe, at du som bogligt stærk elev både kan følge en idrætslinje og

 • gå på den internationalt anerkendte Cambridge IGCSE-linje i 10. klasse på BGI akademiet?
 • tage fire-fem fag på højniveau-engelsk her på efterskolen, lige fra samfundsfag til fysik?
 • komme med på tur en uge til Cambridge, bo hos en værtsfamilie og gå i skole derovre?

… og tale, skrive, læse og tænke på engelsk et helt år – mens du nyder sammenholdet med de andre energiske og globalt nysgerrige drenge og piger på Cambridge IGCSE?

JA, det passer.

Ta' forskud på oplevelsen – og hop med om bord:

Sådan får du det på Cambridge IGCSE

DU LADER FINGRENE glide gennem det kølige vand på River Cam, mens du kortvarigt lukker øjnene i solen og mærker den lille fladbundede båds rolige bevægelser. Bagerst hører du den dæmpede lyd af punteren, som rutineret styrer båden med en lang 'årestav' – sådan lidt Venedig-style.

DINE KAMMERATER i båden ser også ud til at nyde det, og dine tanker løber: Sikke nogle fantastiske dage I har her i Cambridge. I aftes – efter skole og en hyggelig, afslappet eftermiddagsudflugt – talte du i næsten to timer med din nye engelske mor hjemme i værtsfamilien. Spontant. Om alt muligt. Uden problemer – og uden at snuble over ordene: De kom bare til dig.

Først da du lå i din seng, kom du i tanke om, at du lige havde talt og talt og talt engelsk med en englænder – om alt fra sport, skole, film og politik til sjove og underlige forskelle på danskere og englændere.

Derfor bliver du næsten englænder på turen til Cambridge

Sådan får du det på Cambridge IGCSE

DU TÆNKER VIDERE og mærker, at du er positivt overrasket – for selv om I har forberedt jer på Cambridge-turen i lang tid hjemme på BGI akademiet, er dine forventninger allerede overgået på alle områder. Tænk, at du lige nu …

 • bor med en anden BGI'er hos en flink lokal familie, som varmt og gæstfrit deler deres hjem med jer
 • går i skole i Cambridge – med engelske lærere og med elever fra Brasilien, Kina og resten af verden
 • mærker, at dit engelske udvider sig dagligt, også når du taler om hverdagsting – ikke kun skolefag
 • kan høre, at du og dine BGI-venners accent allerede er blevet farvet – så I næsten lyder indfødte …

… og at du også får lov bare at hænge ud og være turist med de andre BGI'ere – og ikke kun hardcore studerende 24-7. Faktisk føler I jer allerede mere som lokale end som turister, både når I går rundt i Cambridge, eller når I – som nu – sejler på 'the Cam' bag de smukke colleges, de grønne områder og resten af byen. Ah, life is great.

Flere fag på engelsk, når du ta'r Cambridge IGCSE på BGI akademiet

HOP LIGE I TIDSMASKINEN, og spol et år eller to frem. Who knows, måske vil du på gymnasiet, htx, hf eller hhx efter BGI akademiet …?

Tillad os at røbe noget om din fremtid for dig: Du vil formentlig opdage, at du er langt foran dine klassekammerater til den tid – når I taler, skriver og læser på engelsk. Du vil opleve, at de fleste emner falder dig let at tale om – også på engelsk – uanset om I drøfter noget fagligt, eksamensorienteret i skolen eller chit-chatter om noget sjovt og sært, I har set eller hørt.

DU FINDER NOK også ud af, at dine noter fra timerne på Cambridge IGCSE også kommer dig til hjælp, når du fx begynder på gymnasiet. Just you wait.

Fagene på Cambridge IGCSE er meget alsidige – og skruet stærkt og solidt sammen som et mix af klasseundervisning, dynamisk gruppearbejde, ekskursioner, ud af huset-opgaver og online-samarbejde med studerende andre steder i verden:

 • GLOBAL PERSPECTIVES
 • MATHEMATICS
 • ENGLISH
 • IDRÆTSLINJE (som du vælger, når du tilmelder dig Cambridge IGCSE/BGI akademiet)

NB: Se de uddybende fagbeskrivelser og valgfag under Dine fag på Cambridge IGCSE

Tag internationalt anerkendte fag og eksaminer på Cambridge IGCSE

NÅR DU AKTIVT tager fag i 10. klasse under Cambridge IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) på efterskolen BGI akademiet, investerer du i din fremtid – også på den globale scene. Du tager en international skoleuddannelse. Al undervisning, alle diskussioner og alle eksaminer foregår på engelsk.

Hvert enkelt fag styrker og udbygger din viden om verden – og forståelse af interkulturelle forhold. Og generelt bliver du bedre til engelsk hver dag. Kort sagt: Uanset om du vil rejse, studere eller arbejde i udlandet – eller herhjemme – giver Cambridge IGCSE dig et uvurderligt forspring.

UDFORDRING: Print denne beskrivelse af Cambridge IGCSE på BGI akademiet ud og gem den et sikkert sted. Tilmeld dig så – og gennemfør Cambridge IGCSE. Tag listen frem igen om et år eller to, og tjek så det hele igennem. Nåh, hvad sagde vi? 😉

Now, get serious: Ta' Cambridge IGCSE i 10. klasse på BGI akademiet

DU PASSER PERFEKT på Cambridge IGCSE, hvis du i forvejen er begejstret for dine boglige fag – og slet ikke kan vente med at booste din indsats og belønning yderligere i 10. klasse. Og du føler dig endnu mere hjemme på Cambridge IGCSE og BGI akademiet, hvis du også glæder dig til kammeratskabet inden for din favoritsport/idrætslinje – med sammenhold, slid, slæb, sjov og sejr.

HVIS DU NU TÆNKER, at du nok er den eneste, som har opdaget, at Cambridge IGCSE er en mulighed på efterskolen BGI akademiet – så ta' dig bare masser af tid til at overveje, om du skal ha' en plads …

… MEN HVIS DU har på fornemmelsen, at der MÅSKE sidder masser af andre bogligt begejstrede piger og drenge med blod på tanden og læser dette, foreslår vi, at du straks klikker på den grønne 'Begynd på BGI'-knap øverst til højre her på siden – og gør dig klar til næsten at blive englænder.

”Cambridge, here I come…” 😉