Den ultimative cocktail af groovy rytmisk gymnastik, kunstfærdig akrobatik og hardcore springgymnastik … with a twist.

Sports acrobatik

NU som dobbelt-valg i 2017/18
eller kombinationslinje med spring eller parkour fra 2018/2019

DU FANGER ET ANSIGT ude på tilskuerpladserne, der stirrer hypnotiseret på jer. Som at se dit eget udtryk, første gang du så sports acrobatik … og vidste, at dét ville du også dyrke. Du smiler for dig selv og fokuserer igen opmærksomt på pigen over dit hoved, som strækker sig helt op i håndstand – fra dine hænder. Fantastisk, at optræde her i dag, tænker du og flytter fødderne en anelse, så du står bedre fast på skuldrene af fyren på gulvet under dig.

GODT DU FIK plads på sports acrobatik-linjen: Den ultimative cocktail af groovy rytmisk gymnastik, kunstfærdig akrobatik og hardcore springgymnastik … with a twist.

DU MÆRKER TYDELIGT, hvordan du og de andre piger og drenge på linjen i dag mestrer ting, som i starten virkede naturstridigt på dig – som om de mindst ophævede tyngdekraften: Katapult, swing-swing, hånd-hånd, ubegribelige kast med dobbeltrotationer, katete, cannonball – med kast fra gulvet op på hænder over hovedet på en makker.

DU VED TIL GENGÆLD også, hvordan I er nået så langt. Hvorfor publikum klapper begejstret af jer. Sports acrobatik-linjen er ganske enkelt grundigt gennemtænkt – og sat supergodt sammen i praksis. Du kombinerer linjen med enten spring eller parkour og kan forvente:

  • To gange sports acrobatik-træning om ugen + 3 gange træning i parkour eller spring – samt supplerende fællesgymnastik
  • Mulighed for at træne med din hjemmeklub, mens du går på BGI akademiet
  • Workshop med Acroteam Tst Aarhus og landsholdet
  • Jyske Mesterskaber, DM, lokale årsmesterskaber – og andre vigtige acro-konkurrencer
  • Cirka 25 gymnastikopvisninger i hele DK med resten af efterskolen – inkl. vores egen acro-sekvens

JERES TO TRÆNERE propper også masser af teknisk viden i hovedet på jer: Gad vide, om de er født og opvokset i en svimlende sports acrobatik-verden af menneskepyramider og dramatiske kast og spring?

Martin Taarnborg, landstræner i sports acrobatik – og træner på BGI akademiet:

”DU KAN SAGTENS nå langt med sports acrobatik – også selv om du først starter her på efterskolen. Naturligvis har du en fordel, hvis du allerede har gymnastisk baggrund, men det er ikke et must. Det hele afhænger af din træningsindsats, indstilling og disciplin. Du får jo et helt år her på BGI akademiet til at træne – og dét kan bringe dig lige så langt som dem, der har trænet i mange år.”

Mange, som kommer her, har fx aldrig sprunget før – men kan i løbet af et år springe dobbelt baglænssalto, dobbelt forlæns og endnu vildere ting. Du kan absolut nå til tops.

Sports acrobatik-linjen tiltrækker både de drenge og piger, som bare vil have det sjovt – og dem, som virkelig vil noget med det, også på eliteniveau. Og vi har plads til begge dele.”

ADVARSEL: Du bliver hooked af sports acrobatik – den ultimative hold(hinanden)sport

REGN MED AT GRINE. Meget. Og knokle og koncentrere dig. Meget. Du får masser af sjov og samarbejde med dine nye pige- og drengevenner på sports acrobatik-linjen. Og masser af ansvar: Vi er der for hinanden – og vi er dybt afhængige af hinanden. Sammen arbejder vi hårdt for at deltage i de respektive rækker til konkurrencer – dvs. pigepar, mixpar, herrepar, pigetrio og mens' four.

DIN INDSATS BETYDER noget for hele holdets performance – til træning, konkurrencer og opvisninger. Fornemmelsen i kroppen, når alt klapper, er det hele værd – styrketræningen, smidigheds- og balancetræningen og rytmekoordinationen. Glæd dig, det bliver stort – meget større end det ser ud på afstand fra en stol på tilskuerpladserne. Those days are over.

Hvis du altså rykker på det …

Derfor kræver det øjeblikkelig action, hvis du skal med på sports acrobatik-linjen:

FORESTIL DIG, at der kun fandtes cirka 25 pige- og drengepladser på en selvstændig sports acrobatik-linje på én eneste efterskole i Danmark. Pffff, pjat! Hvorfor skulle der ikke være masser af dem …?

JA, DET FATTER vi heller ikke, men sådan er det faktisk.

Så klik på den grønne 'Begynd på BGI'-knap i øverste højre hjørne her på siden NUog tilmeld dig sports acrobatik-linjen
(kombinationslinjen starter sommeren 2018/19.  I 2017/18 kan du vælge sports acrobatik som dobbelt-valgfag).