Bo op til fire piger sammen: Glæd dig til tætte venskaber, hvis du også starter på BGI akademiet til august

Kunne du forestille dig at bo fire piger sammen på ét værelse – ligesom Rebekka, Ida, Anna og Iben? Før du svarer, så tjek, hvad pigerne fortæller – og mærk efter, om det også ville være fedt for dig at bo med 1-3 roomies på BGI akademiet.

For du kan faktisk nå at vælge om, hvis du har fortrudt den ungdomsuddannelse, du allerede har tilmeldt dig efter sommerferien.

Vidste du det …?

 

Rebekka, 15 år, 9. klasse, Varde: ”Vi er fire forskellige piger, men jeg har lært noget af dem alle. Ida har lært mig ikke at tænke så meget over, hvad andre tænker. Iben har lært mig at få styr på mine ting. Og Anna har lært mig at være mere åben over for andre.”

Anna, 16 år, 10. klasse, Vejle:Når jeg sammenligner med veninderne derhjemme, har jeg rykket mig på en masse punkter. Man lærer meget af at indordne sig efter de andre på værelset, for man kan ikke bare være i sin egen boble – vi må hjælpe hinanden med at finde en løsning.”

Ida, 16 år, 10. klasse, Nørre Lyndelse: ”I starten havde jeg meget svært ved at sige min mening. Men mine roomies gjorde det nærmest til deres mission at hjælpe mig. Og nu er jeg blevet meget bedre til at mærke efter, hvad jeg selv synes.”

Iben, 16 år, 10. klasse, Hjørring: ”Jeg valgte egentlig ikke BGI for det sociale. Men lidt efter lidt er det gået op for mig, hvor meget mine roomies betyder. De bakker mig op, og det betyder bare mega-meget. Jeg føler ikke, at jeg står med det hele selv.”

 

Pigerne synes, det er fedt, at de er forskellige. De siger, at alle ændrer sig af at bo sammen med andre, men kun på en positiv måde. Du får tætte venskaber i den husgruppe, du bor i – med en blanding af pigeværelser og drengeværelser. Fællesgrupperne – med cirka 90 personer fra forskellige husgrupper – er også kendt for stærke fællesskaber. Og i større skala bliver du del af hele efterskolens samlede fællesskab.

1493373_861864470516780_5877386587768527423_o-749x500

Lige nu har vi enkelte pigepladser tilbage på forskellige idrætslinjer. Skal én af dem være din?

Op til 25 idrætslinjer på BGI akademiet

Du får op til 25 idrætslinjer at vælge imellem, og nedenfor ser du den aktuelle liste over ledige linjer (opdateres løbende). Specialiser dig i én sportsgren – eller vælg en kombilinje, hvis du vil sikre dig hele to idrætslinjer.

Meld dig til nu.

Dine nye roomies vil (også) takke dig for det.

 

Vi har få ledige pladser på følgende linjer:

Rytme

Dans

Fitness

Fodbold

Håndbold

Spring

 

 

 

 

Enkelte ledige pigepladser på BGI akademiets 25 idrætslinjer:

Har din datter fortrudt sit studievalg? Lad hende gå på BGI akademiet i stedet – og giv hende 11-procents-fordelen*

Måske vidste du det ikke, men …

… har din datter fortrudt den ungdomsuddannelse, hun for nylig har tilmeldt sig, er der ingen grund til panik, for hun kan stadig ombestemme sig. Og lige nu har efterskolen BGI akademiet nogle pigepladser tilbage på forskellige idrætslinjer.

Vælger din datter BGI, får hun bl.a. 11-procents-fordelen*, bus-til-døren (t/r) og forrygende faciliteter – fra stortrampoliner til kunstgræsbaner, dansesale og efterskolens egen ski- og snowboardbakke.

Lad os straks uddybe.

Tryg transport til og fra efterskolen: Bus til døren – fra hele landet

Ligger BGI akademiet langt fra, hvor I bor, vil du nok glæde dig over ”Efterskolebussen”. Din datter kan stå på bussen her på skolen fredag eftermiddag i alle hjemrejseweekender – og blive kørt tilbage igen om søndagen. Nemt og trygt.

Bussen henter og bringer efterskoleelever på Fyn, Sjælland og Jylland – fx i København, Slagelse, Ringsted, Odense, Aalborg, Aarhus, Herning, Esbjerg, Aabenraa og Odder.

Op til 25 idrætslinjer på BGI akademiet

Din datter får op til 25 idrætslinjer at vælge imellem her på BGI – og nedenfor ser du den aktuelle liste over ledige linjer (opdateres løbende). Hun kan specialisere sig i én sportsgren – eller vælge en kombilinje og sikre sig hele to idrætslinjer.

dsc_7469

Styrk din datters uddannelse: Det med de 11 procent*

Det boglige spiller også en afgørende rolle på BGI akademiet – inkl. en særlig international linje, hvor alle fag foregår på engelsk. Og vidste du, at elever, som tager 10. klasse på efterskole, styrker sandsynligheden for at gennemføre en efterfølgende ungdomsuddannelse med hele 11 procent?

Tilmeld din datter nu – så hun også kan glæde sig til efter sommerferien …

Masser af skønne piger og drenge fra bl.a. Sjælland, Fyn og Jylland har allerede tilmeldt sig skolestart 2017. Skal din datter også være en del af de mange små og tætte venskaber – og det store samlede fællesskab?

Så find den linje herunder, hun vil ind på – og meld hende til nu. Linjerne kan også kombineres med ski eller snowboard.

 

Rytme

Dans

Fitness

Fodbold

Håndbold

Spring

Nyt samarbejde med DK Bus gør transporten til og fra efterskolen lettere

Efterskolerne på Juelsmindehalvøen har fra august måned indledt et samarbejde med DK Bus om kørsel til de større byer, så de elever, der ønsker at komme hjem på weekend, har mulighed for at tage bussen fredag eftermiddag. Bussen kører retur søndag aften.
Destinationerne bliver København, Odense, Aabenraa, Esbjerg, Herning, Odder, Aarhus og Aalborg med stop undervejs.

Dermed bliver transporten også en del af en fælles efterskoleoplevelse.

True North Efterskole, Vrigsted Efterskole, Hellebjerg Idrætsefterskole, Bråskovgård Efterskole og BGI akademiet deltager i samarbejdet.

Inden længe vil køreplan og priser blive offentliggjort på skolernes hjemmeside.
DK Bus

Gymnastikgalla og Dance Performance Night

Den 23. og 24. marts åbner BGI akademiet dørene for henholdsvis Gymnastikgalla og DPN – Dance Performance Night. 
Gymnastikgallaen den 23. marts er en aften, hvor mange forskellige gymnastikarter er repræsenteret. Blandt deltagerne vil der både være efterskoler, rep-hold , elitehold og acrohold. 

PROGRAM FOR GYMNASTIKGALLA:

18.00 Velkomst
18.05 BGI Akademiet
18.35 Viborgs elitehold
19.00 Flemming grandprix
19.05 Tilst Acro
19.25 Hammerum Rep.
19.55 Spring elite piger
20.10 Gj. Sdr. Elite piger
20.20 SG Dans
20.30 Holstebro Rep.
21.00 Max Aarhus
21.10 Flemming Efterskole
21.40 Tak for i aften

DPN 17

 

DPN den 24. marts er en aften i dansens tegn. Kom forbi og oplev det ultimative show med forskellige former for dans kombineret med parkour! Efterskoler, højskoler og danseskoler er blandt årets deltagere. Showet starter kl. 19 og slutter kl. 22.

 

Der er gratis entré il både Gymnastikgalla og DPN.

 

Nyheder på Efterskolen BGI akademiet i skoleåret 2017/18

Danselinjen, håndbold-piger og fitness-piger får nu mulighed for at kombinere deres linjetilbud med ski eller snowboard. Det giver helt unikke muligheder for at få oplevelser på idrætslinjen samtidig med, at man styrker sine færdigheder inden for ski eller snowboard. Der er både undervisning på BGI akademiet og fem fantastiske uger på pisterne.

 

Som noget nyt har du også mulighed for at vælge kinesisk som valgfag. Goethe-tysk er ligeledes et nyt fag, hvor du slutter af med en international eksamen. Det kan du også gøre med vores internationale linje Cambridge IGCSE, som du har mulighed for at kombinere med de linjer, der ikke kombineres med ski eller snowboard. Ud over undervisning på engelsk får du en uge i Cambridge.

 

Synes du det lyder spændende? Er du pige? Så har vi måske stadig en ledig plads til dig. Bliv skrevet op helt uforpligtende og vent med at tage stilling, før du har været til en af vores mange besøgsdage. Er du dreng? Vi har desværre optaget på de fleste vores linjer (få ledige pladser på basket og spring/fodbold), men fortvivl ikke. Bliv skrevet op på vores venteliste – helt gratis.

Skærmbillede 2017-03-13 kl. 09.04.20

 

Læs videre på vores website. Her kan du læse om vores linjer, vores øvrige undervisningstilbud og dagligdagen på BGI akademiet (Nyhederne er endnu ikke beskrevet).

 

Vil du have et år med udvikling, læring, oplevelser, fællesskab og stjernestunder med din idræt, så er BGI akademiet noget for dig.

Ledige pladser til skoleåret 2017/18

Vi har stadig ledige på nogle af vores idrætslinjer til skoleåret 2017/2018. Skynd dig at booke din billet til et år med fantastiske oplevelser!

På vores idrætslinjer får du mulighed for at give den gas med træning i din sport tre gange halvanden time om ugen. Derudover kommer du både med til kampe, turneringer, opvisninger og andre arrangementer for idrætslinjerne.

Blandt vores 25 forskellige linjer, er der eksempelvis ledige pladser på:

og vores internationale linje Cambridge IGCSE

Tjek de mange spændende muligheder ud her på websitet. Du kan også komme forbi BGI akademiet på én af årets besøgsdage, hvor du kan blive klogere på, hvordan livet som elev på vores efterskole er.

Find vores besøgsdage her

Vi glæder os til at møde dig!Fodboldpiger kopi

Snowboard rimer da på BGI

OK. Forestil dig et år på efterskole!

Så forestil dig et år på efterskole med en masse nye venner. En masse nye venner, som du selvfølgelig også tager på 5 snowboardture med. Mens du går på efterskole naturligvis! Yep, du læste rigtigt…

Fra 17/18 kan du give den maksimalt gas på sneen, samtidig med at du følger en af de andre idrætslinjer på efterskolen.

 

Nogle ville kalde det en win-win situation… Vi kalder det dit mega fedeste vildeste år, EVER!

I løbet af dit nye yndlingsår træner du hele året 2 x 80 min./uge med snowboardlinjen. For ja, du kan sagtens blive meget bedre til snowboard mens du er i Danmark. Eksempelvis kommer du til at gå i dybden med arial awereness på stotrampolinerne, træne på longboards, finpudse dine skills i vores backyard setup (med obstecals som rails og bokse) og masser af andre områder, som gør dig stærkere også på snowboardet

Du kommer i bund og grund til at nørde sne og snowboard, hvilket også indebærer fysisk træning, barmarkstræning, og du bliver knivskarp på udstyr, sikkerhed og lavinekendskab.

Det bedste fra alle de øverste hylder

Hvis du allerede nu dagdrømmer om ture til Østrig og Norge, så bliver det kun endnu bedre herfra. For ud over et totalt ”sneår” med boardet spændt solidt på støvlerne, så maksimerer du samtidig dit efterskoleår, ved også at vælge en af dine andre favoritidrætslinjer

Alt du skal gøre, er at vælge din favoritidræt blandt de alle her linjer:

  • Spring
  • Rytme
  • Fodbold (piger)
  • Håndbold (drenge)
  • Cykling
  • Sports Acrobatik

 

Og tro os, her kommer du virkelig også til at give den gas på højt niveau. Linjerne træner 3 x 85 min./uge.. Derudover er du med i diverse kampe, turneringer, løb og opvisninger.

Hvis du ikke er blæst helt bagud nu, så er det vist et godt tidspunkt at:

  1. Tjekke idrætslinjerne ud
  2. Komme forbi til Efterskolernes Aften (11. januar) og snakke med din (måske) kommende linjelærer på Snowboard + din anden yndlingslinje.

Vi glæder os helt vildt til at se dig. På Efterskolernes Aften, i parken, på bjerget og ……

Du kan nu kombinere ski med endnu flere linjer på BGI akademiet

Ok, du skal på efterskole – eller overvejer at tage på efterskole… 

Næste valg er naturligvis, hvilken efterskole? Og hvilken linje er den 100% rigtige for dig??

Kan du ikke heeelt finde ud af, hvad du mest er til? Det ka’ faktisk også være en smule svært, når der er så mange vilde linjer at vælge mellem. Lad os hjælpe dig lidt.

Du kan, som noget helt nyt fra 17/18 kombinere skilinjen med yderligere to linjer. Det betyder, at du som du allerede kender det, kan vælge:

Og som noget helt nyt kan du fra næste år også vælge kombinationerne:

  • Sports acrobatik-Ski
  • Cykling-Ski

Hvilke forspring får du ud af kombi-linjerne?

Vil du have alle fordelene fra skitræningen tilført din nuværende sport? Altså, vi mener benhård barmarkstræning (fx mountainbike, rulleski og balancetræning), coretræning, markant øget udholdenhed og meget mere? Så er skynd at læse mere her.

Samtidig kommer du til at rykke dig markant i alpint skiløb. Du bliver knivskarp på pisterne. Her kommer du fx til at bruge mange timer på freerideløb og pistespark. Samtidig bliver du trænet i sikkerhed og lavinekendskab, hvilket giver dig en dybdegående forståelse af sneens sikkerhed, og du bliver både i stand til at redde dig selv og andre.

Hvis du synes, det lyder lækkert, så læg lige fem intense skiture oveni regnestykket

Nå ja, så får du også lige 4+1 skiture til udlandet. 4 med de andre i fællesskabet på skilinjen og 1 til Østrig med hele skolen

Kan du slet ikke vente med at kombinere alpint skiløb med en af de andre discipliner? Så kom forbi til Efterskolernes Dag og hør meget mere. Eller skynd dig at melde dig til på den grønne ”Begynd på BGI øverst til højre på siden.

 

Ny international linje fra 2016/17

cambridge
Vil du ta’ 10. klasse på engelsk – efter international topstandard? 
Keep reading!

BGI akademiet er nu godkendt af University of Cambridge til at undervise og eksaminere i IGCSE (International Generel Certificate of Secondary Education). Det betyder, at du kan tage din 10. klasse på den internationalt anerkendte Cambridge IGCSE-linje – plus valgfri idræts-linje – på BGI akademiet fra 2016/17.

 

Hvem kan vælge Cambridge IGCSE?

Det kan du, hvis du er 10. klasses-elev og gerne vil udfordres fagligt og sprogligt på et højt engelsk niveau. Næsten al undervisning foregår nemlig på engelsk, så du er sikret det størst mulige udbytte. Den internationale linje bliver kombineret med øvrige fag, så der bliver tale om en kombination af de internationale fag og almindelige 10. klasses-fag. Alt i alt det perfekte mix, hvis du vil sikre dig international topstandard.

Lyder det som noget for dig, eller én du kender?

Læs mere om den internationale linje her

 

NY Sports Acrobatik-linje fra 2016/17

Skrmbillede_2015-09-01_kl._13.32.39-247x500Endnu en idrætslinje kan føjes til skemaet, når BGI akademiet, som den første danske efterskole, tilbyder Sports Acrobatik som linjefag fra skoleåret 2016/17.

Den nye Sports Acrobatik-linje er tilrettelagt i samarbejde med GymDanmark og Sports Acrobatik-landstræneren bliver tilknyttet efterskolen.

Vi er stolte af at være den første efterskole, der tilbyder Sports Acrobatik som linjefag. Sports Acrobatik mærker en stigende interesse, og sporten opfylder på mange måder vores målsætning om at skabe variation og mangfoldighed i vores undervisningstilbud. Det er en udpræget holdsport baseret på tæt samarbejde og tillid til dine medgymnaster. Sporten kræver både styrke, mod og udholdenhed og naturligvis en høj grad af kropskontrol. Sports Acrobatik er for alle typer – høj som lav – let som tung – alle udfylder en vigtig plads. Samtidig appellerer Sports Acrobatik både til bredde og eliteidrætsudøverne, hvilket er med til at styrke idrætsmiljøet på skolen. ”, udtaler Jan Tilsted, leder af Gymnastikakademiet.

Samarbejdet med GymDanmark betyder, at eleverne kan supplere deres undervisning på efterskolen med mulighed for at træne i klubber, der tilbyder Sports Acrobatik. Det er en fordel for især de eliteidrætselever, der vælger et år på BGI akademiet, og som har brug for yderligere træning.

GymDanmark ser med forventning frem til samarbejdet og spår gode chancer for en udvikling af sports acrobatikken i Danmark; “GymDanmark ser med stor glæde frem til et godt samarbejde om den nye Sports Acrobatik-linje på BGI akademiet. Den nye linje på efterskolen vil med sikkerhed være med til at udvikle sports acrobatikken i Danmark. BGI akademiet har allerede i dag mange dygtige lærere, og sammen med GymDanmark vil vi kunne lave et rigtig spændende tilbud til de kommende elever på efterskolen.” udtaler Lars Rasmussen, formand for Sports Acrobatik-foreningen og medlem af GymDanmarks bestyrelse.

Med den nye idrætslinje har de ca. 500 elever i alt 17 forskellige idrætslinjer at vælge imellem.

De første elever kan begynde på Sports Acrobatik-linjen i august 2016.

 

Vil du vide mere?

 

Kontakt Jan Tilsted, leder af gymnastikakademiet, på jan@bgi.dk eller tlf: 7568 1022