Det Store Overlevelseskit til det fedeste efterskoleår

Skrevet af Mathilde Idavangs hus

Nu er BGI 15/16 ved at være ved vejs ende, og vi har haft det fedeste år her på efterskolen.

Derfor vil vi bringe lidt af vores erfaring videre til dig, der skal starte på efterskole, så du kan få et lige så fedt år.

 

Du får derfor her

Det Store Overlevelseskit – til det fedeste efterskoleår

 

Kit:

  • Sportstøj skal nok være en af dine første prioriteter, da du har træning hver dag, og man går ikke helt vildt meget op i sit tøj.
  • Klipklappere!!!!! er også et MUST, da du ikke rigtig går i andet. Det er nemmest og hurtigst.
  • Tørshampoo til pigerne er også en god ide, da man ikke altid lige når i bad inden næste time efter træning.
  • Hurtig og nem mad på værelset er helt klart godt, hvis du ikke når til forfriskning, eller maden ikke lige var dig….. (men bliv ikke for glad for det :-) )
  • Hoodies/sweatshirts er godt at tage med, da du kommer til at opleve, at det næsten er det eneste du magter at gå i.
  • Billeder og pynteting til værelset, for at gøre dit værelse hyggeligere og mere personligt.

 

Husk altid det gode humør og vær åben, det kommer du længst med. Så kan vi nærmest forsikre dig om, at det bliver en af de fedeste oplevelser :-) Der vil altid være udfordringer, men det er en del af (efterskole)livet, tag det som en del af oplevelsen. Du bliver stærkere på den anden side.

Vi håber, du får et fedt år!

Mange hilsner

Mathilde, Idavangs hus, Freja, Ymers hus og Emilie, Noatuns hus

 

Vil du have lidt flere tips til pakkelisten? Tjek vores pakkeliste til et år på BGI lige her

Dét vil vi (også) huske BGI for

Skrevet af Mikkel Tyrs hus

BGI har været et fedt år! Vi har fået en masse gode minder, men der er nogle ting, som vi særligt vil huske vores år for;

Fællesskabet i huset
Man kan altid komme ind i huset og blive budt velkommen med åbne arme. Det er det sted, hvor vi altid har kunnet føle os trygge, og hvor der er altid har været nogen at hygge sig med. Hvis der intet sker på skolen, så går man da bare op i huset og hygger.

At der altid er liv

Der er altid mennesker og musik, og der er altid gang i den. Tiden står aldrig stille.
Der er altid musik og mennesker, og man
keder sig aldrig.

Vi vil også savne morgensang

Selvom vi ikke er de største fans af morgensang vil vi
alligevel savne det og den gode stemning til det.

Gode vandkampe og glidebaner

Når det er godt vejr følger der for det meste også god stemning med. Det vil sige masser af højt humør og en masse vandlege. Vandkamp på tværs af husene. Glidebaner om aftenen. Det er rigtig hygge!

 

Fælleskabet på tværs af huse og fællesgrupper

Fællesskabet på tværs af husene er noget helt særligt. Måden man kan komme ind i et hus og blive budt velkommen med åbne arme. Efter noget tid på BGI får man dannet sig nogle venskaber på tværs af husene. Det er her efterskolelivet og venskaberne rigtigt begynder.

Gymnastikopvisningerne –
Der er bare noget særligt ved opvisningerne. Det er som om et helt anderledes fællesskab opstår – et som er anderledes
end det man har med dem fra husene og linjerne.

Årets Gallafest

Skrevet af Caroline Gimles hus

BGI-akademiet summede fredag af flotte kjoler, velklædte herrer og de fineste sko, da alle skolens elever var samlet til årets gallafest.

Dagen var præget af en ganske almindelig hverdag med forberedelse til eksamen, men da klokken rundede 15:00, var der helt andre tanker i vores hoveder. Hvem mon man får som gallapartner, sidder tøjet som det skal, og kan jeg overhovedet huske, hvordan man danser lanciers? Blot 1½ time senere stod alle skolens drenge klar til det ganske specielle foredrag, som skulle klæde drengene på til aftens opgave som gentlemen. Foredraget blev holdt af de to herrer, Søren Vestergård, og Anders Bøtcher, skolens mest galante lærere og nøje udvalgt til opgaven.

Herefter skulle drengene trække et nummer der fortalte, hvilken pige de skulle sidde til bords med. Alt imens drengene blev sendt afsted for at hente deres gallapartner, havde pigerne travlt med at rette de sidste detaljer på kjole og hår, og ikke mindst snakke om forventninger til aftens arrangement.

Det var ret spændte drenge, der leverede rosen til pigen, selvom det måske var en dreng, man kendte, men stemningen blev hurtigt afslappet, da vi trak ind i opvisningshallen for at få taget par-billeder. Med så mange elever blev køen lang, og der var masser af tid til at lære sin gallapartner bedre at kende.

Klokken 18:00 blev den røde løber rullet ud, og herren fik nu lov at trække en sidste gang, denne gang en seddel, der beskrev, hvor vi skulle tage plads til middagen. Da alle par havde trukket ind i bgi-hallen og fundet deres pladser, blev vi budt velkommen af Sebastian Lee, der havde fået til opgave at holde årets galla-åbningstale. En tale der indeholdt et tilbageblik på nogle af årets højdepunkter og ikke mindst en tale, der rummede et kæmpe tak til alle forældre, der har givet os muligheden for dette år!
Under selve middagen kom flere indslag som ’’sandt eller falsk’’ om skolens elever og ikke mindst lærere samt kåringer som f.eks. årets: glædesspreder, svigermors drøm og kærestepar.

Inden vi nåede til desserten, kom noget af det, vi nok alle sammen var mest spændt på, nemlig lanciers. Vi havde to forgående aftner øvet dansen, og med flere opvisninger i ærmet var vi efterhånden, vandt til at huske en koreografi, men denne måde at skulle opvise på var noget helt nyt. Selv synes vi nu, at det gik meget godt med at huske dansen, og mon ikke det også har set godt ud J

Aftenen sluttede samme sted, som vi startede. Samlet på basketbanen sammen med vores hus sang vi årets absolut yndlingssang ’’kære vor herre’’ i takt med at vi lyste mørket op med stjernekastere. En perfekt afslutning på en super hyggelig aften.

Mountainbike DM for efterskoler

Skrevet af Frederik Vimurs hus

Onsdag d. 20 april skulle cykellinjen af sted til Glamsdalens Idrætsefterskole for at deltage i efterskole DM i mountainbike. Vi kørte fra BGI kl. 8 om morgenen og var på Glamsdalens kl. 9.30. Der fik vi pakket vores cykler ud og fik taget vores cykeltøj på. Vi var ca. 10 af cykelrytterne af sted, resten var forhindrede i at komme med.

Vore cykeltrænere gik op og hentede vores tidstagningschips og vores startnumre, og så gik vi i fælles flok op for at høre briefingen. Vi fik lidt at vide om arrangementet og reglerne for løbet. Efter det gik vi tilbage til bilen, hvor vi fik nogle fif og instrukser af vores træner Brian. Efter det tog vi alle ud for at varme op ude ved ruten. Vi kunne nå en hel runde på ruten inden start. Vi fik også øvet lidt på starten som var en stor spurt op af en lille bakke for at få spredning på os.
BGI var tilmeldt i eliteklassen til løbet, hvor der var ca. 70 cykelryttere til start fra forskellige efterskoler rundt om i landet. De fleste af os fra BGI klarede at komme forrest i startboksen for at få den bedste start.

Løbet gik rigtig godt for de fleste af BGI’erne, men desværre havde nogen før starten smidt tegnestifter ude på ruten så 3 fra BGI udgik med punkteringer, og én punkterede men gennemførte ved at pumpe hjulet to gange i løbet af løbet.

2 BGI’ere sluttede i top 10 så alt i alt var det meget godt, og vi havde en rigtig hyggelig dag sammen.

Turen går til Cambridge

Skrevet af Freja Ymers hus

Vi på Cambridge-holdet drog i uge 14 mod Cambridge, England. Turen var lang derhen, med tog, fly og bus, men den var helt sikkert ’’worth it’’! Vi kom alle sikkert frem til vores ”host-families”, som var meget forskellige, og vi huskede selvfølgelig at sende et par selfies og billeder af vores værelser til resten af gruppen, så vi vidste, at alle var i god behold.

Hver morgen skulle vi i skole og fik en vaskeægte britisk underviser. Vi blev placeret i klasser (før turen havde vi taget en “placement-test”) efter niveau. Klasserne bestod hovedsageligt af vores elever, da vi var så stort et hold, men der var også andre udvekslingselever fra mange forskellige kulturer. Nogle havde taget turen hele vejen fra Japan! Hver dag efter skole, var der aktiviteter på planen.

Første dag skulle vi ind til byen og have en guide, som viste os rundt i Cambridge. Vi så blandt andet University of Cambridge og Trinity College. Vi fik også viden om Stephen Hawking og meget andet spændende. Det var en fed første dag i Cambridge! Når vi var færdige med vores aktivitet, fik vi lov til at fare rundt i Cambridge for enten at shoppe, sidde på café eller anden valgfri aktivitet. Det fik vi også gjort i stor stil, og det blev så sandelig gjort med kæmpe smil og når dagen var omme! Der var bestemte tidspunkter hvor vi skulle være tilbage hos vores ”host-families” for at spise aftensmad og snakke med familien. Her fik vi rig mulighed for at lære den skønne familie at kende, og de fik også lært os at kende. Om aftenen mødtes vi ofte og hyggede med at handle, bowle eller andet.

Morgenerne var ens, tidligt op, i skole, og når vi fik fri – en fed aktivitet. Aktiviteterne var cricket, en hård omgang rugby, ’’punting’’ (kano-agtig sejltur på floden Cam) og så var vi ude og spise scones og drikke te – som rigtige briter gør!

Fredag aften var nok den fedeste. Vi var alle sammen samlet og var ude at spise på en fin lille pub. Der var ikke noget med ’’burger and chips’’, næ nej det var enten muslinger eller krydrede tigerrejer til forret og kalvesteg eller kylling til hovedret. Der var nogle, som var skeptiske omkring det, men de fleste syntes det var rigtig dejligt med noget god mad. Efter måltidet blev det tid til at lege lidt. Vi blev delt op i grupper og skulle derefter dyste i en quiz, hvor der var små Tiger-præmier (selvfølgelig købt i Cambridge) på højkant.

Lørdag vendte vi alle næsen mod Danmark og BGI endnu en gang. Der var højt humør turen hjem, men da vi endelig vendte tilbage, var de fleste meget udmattede efter den lange tur, med mange spændende og nye indtryk fra det fantastiske Cambridge.

Forum Horsens 2016

Skrevet af Mie Trans

Tirsdag d. 12. april var dagen, som jeg havde set frem til i meget lang tid.
Vi startede med, at alle efterskolerne skulle mødes inde i opvarmningshallen, hvor vi skulle øve indmarch. Det var så fedt, at alle bare var med. Det gjorde en kæmpe forskel.

Vi var det sidste hold, der skulle gå ind, så da vi kom ind, var hele salen fyldt helt op, både gulvet med efterskoleelever, og tribunerne var også helt fyldt op.

Da indmarchen var færdig, og den første efterskole gik på, skulle vi gå op på elevtribunen og se de mange opvisninger.

Det var en lang dag, men det var så hyggeligt, især fordi man kendte nogle fra de andre efterskoler, som man ikke havde set i lang tid.

Det var en helt surrealistisk oplevelse at være på gulvet. Publikum var helt fantastiske.
Vi havde Sportsakademiet med som opbakning.

De var helt fantastiske, og der var næsten ikke stille på noget tidspunkt. Jeg havde været lidt nervøs for, om der vil være god stemning, når vi gik på gulvet. Min søster blev ved med at sige, at jeg slet ikke skulle være bekymret.

Hun havde ret. Folk var helt oppe at køre, og stemningen var fantastisk. Der var også nogle gamle elever fra tidligere år. De var super gode til at bakke op og give god stemning.

Alt i alt var det en helt uforglemmelig dag med en masse fantastisk gymnastik og søde mennesker.

Ud og se med BGI og den orange cykel

Skrevet af Cecilie Therkelsen Hansen

Sportsakademiets opvisning tager dig i år med på en spændende rejse gennem Europa. Du vil opleve travle mennesker på Københavns hovedbanegård, smukke kvinder i Spanien, det vilde publikum ved Tour de France, Londons bad bitches og til sidst dukkespil i Østrig. Med på vores rejse har vi vores orange cykel, som transporterer os mellem landene.
Opvisningen starter på Københavns Hovedbanegård. I højtaleren på togstationen lyder en klokke, det betyder klar til afgang. I startserien danser vi til sangen “ I Danmark er jeg født” så ved publikum, at vi befinder os i Danmark. Vi synger med på sangen, da det giver en helt speciel oplevelse – både for publikum, men også for os. Derefter danser vi til sangen “karma”, som også foregår i Danmark. Der vil du se akrobatiske tårne.

Vi rejser nu længere ned igennem i Europa. Vi ankommer til Spanien, hvor pigerne danser feminint. Vi optræder bl.a. med flotte glimmer vifter, som rigtige spanske kvinder.
Fra det spanske rejser vi derefter nordpå til Frankrig. Her vil drengene skabe en fantastisk stemning, når de viser publikum Eiffeltårnet, Tour de France og de smukke franske bygninger.

Pigernes sidste serie foregår i London, hvor vi optræder som bad bitches til sangen “wings”. Påklædningen består af læder og cowboy.

Opvisningens sidste serie foregår i Østrig. Det er vores slutserie, hvor vi vil vise et dukkespil. Indimellem serierne foregår der trampet og springkoncept, hvor dygtige drenge og piger springer.

Der ligger mange timers hårdt arbejde bag vores opvisning. Selvom gymnastik er vores udebane, så har det stadig været sjovt. Vi ser frem til de 7 opvisninger, som vi skal fremvise rundt omkring i landet. Vi har allerede lavet én opvisning, der er en fed stemning og stor opbakning om det.

Vi glæder os til at se jer derude!

Mange hilsner Cecilie fra Midgaard og Freja fra Vanaheim

 

Anmeldelse: Gymnastik-akademiets opvisning 15/16

Skrevet af Fie Emilie Jørgensen

– set fra en boldspillers perspektiv

Det er en forrygende opvisning, som Gymnastikakademiet har fået stablet på benene i år. Ud over alle forventninger er opvisningen blevet til et fantastisk show, og en oplevelse der er svær at glemme.

Gymnastikakademiet har valgt at kalde opvisningen ”Zapp”, som går ud på at zappe igennem en masse kanaler på tv’et. Temaet formår de at udføre fuldt ud og på en rigtig spændende måde. I baggrunden har de lavet et “tv”, hvor man kan følge med i, hvad vi ser på gulvet, og hvad de to, der sidder i sofaen på gulvet, zapper til fra gang til gang på fjernbetjeningen. Hele opvisningen starter med, at de laver en zombie-serie, og med kuldegysninger på armene ved man bare, det bliver en god oplevelse. Efter zombie-serien zapper de videre til animal planet med spring efterfulgt af en pigeserie. Rigtig flot serie, og flotte dragter der passer fuldt ud til temaet, og gør oplevelsen fantastisk.

zappes der igen. Til action og drengeserien. Det er en af mine personlige favoritter. Det hele starter med, at de er fuldt ud koncentrerede, og de har de vildeste bevægelser. Hele historien med det gode mod det onde – en sort mand, der kæmper imod en hvid mand, og at den hvide (den gode) vinder til sidst, og actionfilmen dermed ender lykkeligt, er rigtig godt lavet.

Efter det zapper vi videre til Talent. Alle kommer på gulvet undtagen spring. De danser foran, hvilket ser vildt blæret ud. De viser hver især, hvad de kan, og så har de en fælles dans til sidst. Meget flot fuldført. Så zapper de igen. Springkoncept kommer på med flotte spring og helt igennem gennemført tema med cartoon networks på skærmen og gulvet. Hele opvisningen afsluttes med det sidste zap til Vild Med Dans, hvilket kun kan blive godt.

Det er en gennemført opvisning, og jeg ville personligt selv fortryde hvis jeg ikke tog ind og så den.

Håndboldlinjen til Champions League kamp i Flensborg

Skrevet af Alexander Kristiansen

I ugen op til søndag d. 14 februar var håndboldlinjens piger og drenge i højt humør, og jeg selv var meget begejstret for den store begivenhed, som skulle finde sted på ugens sidste dag.  Vi havde forinden fået information om hvornår vi skulle møde ind på skolen for at være klar til afgang kl. 16.30. Fyldt til randen med boller, juice, og andet godt til de mange maver, var bussen på vej ned over grænsen med dens gæster i højt humør.  Forskellige sange bragede ud af en højtaler fra de bagerste sæder i bussen, alt i mens mad, sodavand og slik blev sendt rundt mellem de spændte unge.

Som tiden gik og afstanden til den store Champions League kamp blev mindre, blev stemningen, selvfølgelig større. Vi fik et sug i maven da vi kom ind i den store sal, hvor der snart skulle løbe 14 kæmper rundt. Hallen var pyntet med Flensborg Handewitts farver og proppet med 20 forskellige burger- og hotdogs-boder. Råbene lød om kap i mine øre, mens trommer og ”klap i takt” inviterede de store håndboldspillere ind på banen.  For mig og sikkert også for rigtig mange andre, var det ikke kun selve kampen som gav den glade stemning blandt os fra BGI, men også det at vi var ude sammen bidrog til den gode stemning. Kampen endte 37-27 til SG Flensburg Handewitt, og turen gik hjem til BGI akademiet med et stop ved 7-eleven, hvorefter 68 trætte håndboldelever satte sig ind i bussen.

En virkelig fed tur.

BGI på ski 15/16

Skrevet af Natashia Svendsen

I år er vi taget til Østrig på vores fælles skitur for hele BGI akademiet i Axamer Lizum. Det har BGI gjort de sidste 9 år. Vi bor på et hotel, der hedder Hotel Olympia, og vi er delt op i skihold, i forhold til hvor mange gange vi har stået på ski. F.eks. begyndere, 2-4 gange og 5+.

Første dag stod vi alle på ski på pisterne ved hotellet. Vejret var dejligt med høj sol og frost. Senere på aftenen var der samling, hvor vi fik informationer om, hvad der skulle foregå de næste par dage. Derefter havde vi fri, og vi fik lov til at lave, hvad vi ville. Mange spillede forskellige brætspil, spiste slik, så film og hyggede. Dagene efter tog halvdelen af elevflokken til Mutters, som ligger en halv time i bus fra hotellet, mens resten blev på pisterne ved hotellet. Om aftenen gik vi en lille tur med fakler, det var en fed og hyggelig oplevelse.

Efter mange dage på ski, er der mange, der er blevet rigtig dygtige til at stå på ski og snowboard på pisterne. Vi fik lov til at stå selv uden lærere, hvis vi blot var mindst tre og tre sammen for sikkerhedens skyld. Tirsdag aften kælkede vi sammen i vores husgrupper, det var ret sjovt – og der kunne komme fart på. I løbet af ugen er der kommet en del skader lige fra små knævrid til brækket kraveben. På vores tur har der også været et skadeshold, som er for dem, der slet ikke kunne komme på ski. De har været ude og tage billeder til Facebook, været i svømmehallen, været på et sansemuseum og shopping i Innsbruck og fået en masse varm kakao.

I dag er det onsdag, og det er vores sidste aften på hotellet. Vi skal på diskotek og bare fyre den af. I morgen tager vi hjem igen med busserne til Danmark og hverdagen igen. Vi har haft en rigtig god tur. Vi har lært hinanden bedre at kende, fået nye venner og sammenholdet er blevet styrket, synes jeg. Nu kalder madpakken med stjerneboller og kødpålæg :-)