Oftest stillede spørgsmål FAQ for mor og far og andre der har interesse

Inden du sender din søn eller datter afsted på efterskole, har du sikkert en masse spørgsmål til efterskolelivet på BGI akademiet, som du gerne vil have svar på.

Vi er en efterskole med over 600 elever, som på de forskellige idrætslinjer får 6 lektioners linjefag med mulighed for at supplere dette. Udover fællesskabet på linjefagene indgår vores elever i andre fællesskaber på tværs af grupper. Se, hvordan vi organiserer fællesskaber her.

Da der er flere, der har efterspurgt et direkte link til køreplanen med DK Bus, kan den findes lige her. 

Vores efterskole FAQ rummer svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål.

Hvor mange elever har I på skolen? Og hvilke klassetrin?

På BGI akademiet på Gramvej i Bjerre er vi ca. 650 elever fordelt på 9. og 10. klassetrin. På BGI akademiets afdeling på Hjarnø (Livsstilsefterskolen Hjarnø), er der ca. 70 elever fordelt på 8., 9. og 10. klasse.

Hvordan ser det ud med ventelisten?

Ventelisten og dens længde varierer fra linje til linje. Der sker hele tiden rokeringer og bevægelser på hver enkelt af dem, og så længe dit barn er skrevet op, er der god chance for at få plads på skolen. 

Hvad koster et efterskoleophold på BGI akademiet?

Ugeprisen for skoleåret 2022/23 lyder på 2.575 kr. Herfra skal naturligvis trækkes statsstøtten, der fastsættes ud fra indkomstgrundlaget.

Læs mere om prisen for et efterskoleophold. 

Hvor meget gymnastik laver man på de linjer, der hører til Sportsakademiet?

Under hver enkelt linje, kan du læse, om din linje tilhører Gymnastikakademiet eller Sportsakademiet. Begge akademier har gymnastik på skemaet - linjerne på Sportsakademiet har "fællesgymnastik". På Sportsakademiet har man fællesgymnastik 2 gange om ugen og man opfører ca. 5-7 opvisninger i løbet af foråret.

Kan man have flere linjer?

Nej, man optages på 1 linje, som følges hele skoleåret. Dog kan du vælge én af vores kombinationslinjer, hvilket giver dig mulighed for at dygtiggøre dig - og følge 2 linjer gennem skoleåret. Linjetimerne fordeles da mellem de to idrætter. Du kan finde oversigten over vores linjer her. 

Hvorfor skal vi betale for at holde fri?

Når man er elev på en efterskole, skal man være på skolen hele tiden. Hvis der ønskes fri i mere end 3 dage, skal skolen overfor Undervisningsministeriet udmelde eleven og derefter indmelde igen. I den periode udmeldelsen varer får skolen ikke tilskud, og derfor opkræves det beløb hos forældrene.

Hvad dækker depositum? Beløbet står som sikkerhed for betaling af skolepenge og til dækning af eventuelle ødelæggelser.

Hvad koster udlandsturene?

Intro-tur og fælles ski-tur er indregnet som en del af skolepengene, og der opkræves derfor ikke ekstra betaling for disse ture. Ski, Snowboard og Cambridge IGCSE opkræves ekstra for turene på deres linjer.

Har eleverne brug for lommepenge, og hvad gør man?

Eleverne kan have brug for penge til hjemtransport, vaskekort, porto og en tur i den lokale brugs.

Hvor højt er niveauet på Cambridge IGCSE? Kan man være sikker på at få det valgfag man ønsker?

Der skal vælges og prioriteres mellem 10 og 12 valgfag og man kan være helt sikker på at få nogle af disse fag. Vi kan ikke garantere, at man får det fag, man ønsker allermest, da det afhænger af de øvrige fag eleven har.

Hvor mange timer har eleven til sit linjefag?

Der undervises i linjefaget 6 lektioner om ugen.

Hvordan er det med offentlig transport?

Busrute 105 og 504 kører fra Horsens til skolen og køreplanen kan findes på www.midttrafik.dk

Derudover har vi igangsat et samarbejde med DK Bus om transport til og fra BGI akademiet og landets største byer. Læs mere om samarbejdet her.

Kan man komme til at bo med dem, som man kender hjemmefra?

Nej. BGI ønsker at blande eleverne så meget som muligt, og derfor kommer man ikke til at bo sammen med dem man kender.

Skal jeg være elite, for at klare mig på BGI?

BGI akademiet er først og fremmest en efterskole med – og for - breddeidræt. Det vil sige, at du på ingen måde skal træne på eliteniveau for at blive optaget på BGI akademiet. Du kan blive optaget uanset om du er begynder, øvet eller dyrker din sport på eliteplan. Det vigtigste er, at du brænder for den idræt, du vælger som linjefag, og ønsker at blive klogere og bedre til den. Hvis du ønsker at træne på eliteplan, tilbyder vi talenttræning. Talenttræning er for de elever, der ønsker at sætte et mere intensivt fokus på deres idræt, og det kræver, at du søger om optagelse gennem en af vores try-outs. Du kan læse mere om talenttræning her. 

Kan jeg skifte linje midt i skoleåret?

Som udgangspunkt ikke. Der kan forekomme få undtagelser, men som udgangspunkt er det valg du foretager inden start det endegyldige.

Kan jeg flytte hus/værelse i løbet af skoleåret?

Som udgangspunkt er det hus og det værelse, du har får tildelt, det sted du skal bo resten af dit efterskoleår. Der kan ske undtagelser men som udgangspunkt er det ikke muligt at skifte, medmindre det er absolut nødvendigt.

Hvilken type senge er der på værelserne?

Der findes både køjesenge og almindelige senge på værelserne. Det kommer an på hvilket hus og værelse, det er. Som udgangspunkt er vores senge 90 x 200, men vi har oplevet, at for eksempel basketspillere, kræver længere liggemål end det :-) I situationer, hvor der skal tages ekstra hensyn, tager vi en snak om mulighederne.

Må forældre deltage i elevernes gallafest?

Nej, forældre må ikke deltage til elevernes gallafest. Til gengæld skal vi nok sørge for en masse billeder til jer, så I kan se jeres flotte unge mennesker bagefter. Skulle vi få brug for frivillig hjælp til servering eller andet til festen, tager vi gerne imod forældrehjælp. Vi fortæller jer, hvis/når det er tilfældet.

Kan man komme på besøg og få en rundvisning?

Du kan altid komme på rundvisning og besøg på BGI akademiet. Udover Efterskolernes Dag i september og Efterskolernes Aften i januar, afholder vi en række Åbent Hus besøgsdage og aftener i løbet af året. Du kan se vores besøgsdage her. Endelig kan du også vælge at deltage i vores ”Et døgn på Efterskole”-camp. Den kan du læse mere om her. 

Har eleverne læseferie hjemme?

Nej, eleverne skal være på skolen i hele den mundtlige prøveperiode, hvor de skal deltage i aktiviteter, prøver og forberedelse.

Skolestart er en søndag, kan vi så komme med elevens ting dagen før?

Nej, elever og forældre møder ind til skolestart søndag. Her medbringer I alle elevens ting, og når den officielle velkomst for alle er afsluttet, tager forældrene hjem igen.

Besøg os og hør meget mere

Vil du møde vores lærere, ledelse og nuværende elever? Se nærmere på faciliteter, værelser og muligheder? OG vil du mærke efterskolestemningen på allernærmeste hold? Så er vores besøgsdage en oplagt mulighed.   

Besøgsdage og Åbent hus

Gå på opdagelse på BGI i vores 3D model

Kommende arrangementer

Nyheder

Linjer

Mangler du svar på et spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på

Test efterskolelivet på BGI på en af vores camps

Læs om Camps på BGI

Vi benytter cookies

OK