Vink farvel med baghjulet: Tag cykling på BGI akademiet og ryk op foran

Fast cykeltræning fem gange om ugen … er det lige noget for dig?

Perfekt. Så tjek, hvad du også får på cykellinjen på BGI akademiet: Overvind Mont Ventoux på turen til Frankrig. Få individuel målrettet teknisk, fysisk og taktisk træning af en træner, som er danmarksmester i landevejscykling (12 gange). Deltag i løb. Og lær at reparere og tune din cykel optimalt.

 

*Cykling kan kombineres med ski, snowboard og lifeskills (for piger). Det er desuden muligt at vælge talent-træning*

Passer du også ind på cykellinjen på BGI akademiet?

Mange tanker går sikkert gennem din cykelhjelm lige nu: Er jeg overkvalificeret til linjen – eller alt for grøn? Kan jeg dyrke seriøs cykelsport på idrætsefterskolen BGI akademiet, og får jeg samtidig tid til vennerne og mine skolefag? Har vi en reel chance i de gade- og weekendløb, vi deltager i?

Og du har sikkert flere spørgsmål … om alt fra ekstratræning til din adgang til faciliteter og udstyr, mens du går på BGI. Spurt videre, og find svarene.

Please accept marketing cookies to watch this video

Join the ride

cykel5.jpg

Skal jeg være toprytter for at gå på cykellinjen?

Uanset om du er eliterytter eller kun lige har fået øjnene op for cykling, får du fordele af en plads på linjen. Det store sammenhold på den relativt lille cykellinje overrasker nye ryttere gang på gang; dét motiverer til at træne hårdt på landevejene – selv når vejret gør alt for at holde os inden døre.

En velafprøvet kombination af gruppetræning og individuel træning sikrer, at du altid løfter dit niveau som rytter på cykellinjen, uanset dit udgangspunkt. Og husk: Din glæde og motivation er det vigtigste, ikke hvor god du er – for vi er en efterskole for breddeidrætten, der samtidig udfordrer eliten.

Mads Fenneberg.jpg
Jeg har cyklet, fra jeg var otte år gammel, og her på BGI oplever jeg, at min træning er kvalitetstid – jeg har træner på i hver eneste time, og jeg får rigtig meget ud af det. Før jeg startede, var jeg meget spændt på, hvordan BGI akademiet ville håndtere, at vi elever var på mange forskellige niveauer – men det bliver virkelig løst på en god måde, som fungerer for os alle. Det er også fedt, at jeg har nogle at konkurrere og måle mig med hver dag. Jeg er ikke alene. Især i vintermånederne har vi haft en del alternativ træning til cyklingen, hvilket også har fungeret godt. Trænerne har stor viden om, hvordan styrketræning kommer til at gavne vores cykling. Det betyder meget, at vi kan styrketræne på skolen, det er let bare at gå derop, når man vil.

Mads Fenneberg, elev på cykellinjen

Mont Ventoux.jpg

Hvad kan jeg se frem til på cykel linjen?

Du får alt fra uforglemmelige udlandsture til gadeløb, aftenløb, mountainbike i krævende skovterræn og et tæt, stærkt og positivt kammeratskab med dine bike-buddies på linjen.

Her er en håndfuld hurtige highlights fra cykellinjen:

  1. Tur til Frankrig (også med andre linjer) – hvor vi bl.a. cykeludfordrer legendariske Mont Ventoux
  2. Fast daglig træning – med lærer – fem dage om ugen. 
  3. Frivillige ekstratimer og/eller aftentræning tirsdag og fredag – inkl. lærerforslag til program
  4. Weekendløb og interne konkurrerer – samt cykelløb mod andre efterskoler cirka fire gange

Din personlige udvikling står centralt i undervisningen samt din evne til at læse det taktiske spil i afgørende situationer. Du får også værkstedsundervisning, så du selv kan fikse og tune din cykel. Og alle faciliteterne på BGI akademiet – også på de andre linjer – står til rådighed for dig: Suppler din cykeltræning med næsten en hvilken som helst anden type træning.

Hvad kan jeg forvente af mine trænere?

Der går nok kun kort tid, før du opfatter dine trænere som nogle af dine gode venner. Og det er ikke overraskende: De arbejder sammen med dig for, at du skal opleve glæden ved at være cykelrytter, fornøjelsen ved fællesskabet med de andre – og at du skal udvikle dig fysisk, teknisk, mentalt og taktisk.

Vi har Danmarks bedste trænere. I folkeskolen havde man kun lærerne i timen, og efter man havde fri havde man ikke mere med dem at gøre. På BGI akademiet får man et virkeligt godt … nej, et sindssygt godt forhold til lærerne. Der er næsten ikke en eneste ting, mine trænere ikke ved om mig, og det er virkelig dejligt. De hjælper mig med at træne både optimalt og målrettet. Det er en af grundene til at skal vælge cykellinjen på BGI akademiet.”

Mads Fenneberg, elev på cykellinjen.

Dine trænere på cykellinjen

Hvordan er fællesskabet på cykellinjen?

cykelpiger.png
"Man kan virkelig mærke, at vi har et godt fællesskab sammen. Vi mødes også uden for træning og undervisning, og om aftenerne og snakker om enten cykling eller ting hjemmefra. Vi bruger meget tid sammen. Vi kører på vejene, men vi bor også i hus med hinanden, og alle fra cykellinjen er også i samme fællesskabsgruppe. Samtidig har vi også de andre fællesskaber at være sammen med."

Emma Marie Flindt Hansen, elev på cykellinjen

"Vi bruger mange timer på cyklen og har mange snakke sammen. Vi kommer til at lære hinanden godt at kende – også til vores linjedage. Man kan jo ikke cykle hele dagen :-) Vi laver også mange ting sammen, hvor vi bare hygger, og det ikke kun handler om cykling. Og så er der selvfølgelig turen til Mont Ventoux. 165 km opad. Det var en hård dag, men en virkelig hyggelig tur. Udover cykellinjen møder vi selvfølgelig alle de andre på skolen. Det er fedt, der er så mange mennesker, for der er hele tiden nogen, man kan tale med og være sammen med."

Julie Uhre, elev på cykellinjen

"Vi hjælper alle sammen med at hæve hinanden. Hvis der er en, der har en dårlig dag, eller en virkelig god dag, så tager man en ekstra føring, eller man giver lige et skub. Vi er vant til at hjælpe hinanden."

Solbjørk Minke Anderson, elev på cykellinjen

Følg BGI-livet og cykellinjen på Instagram

Vores nuværende elever overtager løbende vores instagramprofil, hvor de fortæller om hverdagen, svarer på spørgsmål om livet på BGI og deres linje. Du kan se nogle af de tidligere opslag og historier herunder fra vores cykellinje og finde meget mere på BGI akademiets Instagram eller @bgicykling.

Bliv elev

Cykellinjen kan også kombineres med

Vil du vide mere om cykellinjen?

Kontakt vores administration

Du kunne måske også være interesseret i

Få overblik over alle linjer på BGI

Linjer

Vi benytter cookies

OK