Start fodboldfesten på dit eget niveau: Vælg fodboldlinjen på efterskolen BGI akademiet

Parat til et stærkt mix af fodbold og efterskoleophold?

Perfekt, så gør dig klar: Træn målrettet fodbold tre gange om ugen et helt år på BGI akademiet – på et af de tre niveauinddelte hold, få nye fodboldglade venner, tag DBU/UEFA's C-trænerlicens – og spil kampe i Skoleligaen, til DM og i pokalturneringer for efterskoler.

*Fodbold kan kombineres med ski (for piger), snowboard (for piger) eller lifeskills (for piger). Det er desuden muligt at vælge talent-træning (både drenge og piger)*

* Se også siden for fodbold for piger*

Er fodbold på BGI akademiet også noget for dig?

Måske har du hørt, at både pigerne og drengene på efterskolen BGI akademiets fodboldlinje jævnligt vinder de mesterskaber, de stiller op i … og nu spekulerer du muligvis på, om dit eget fodboldniveau matcher dét?

Eller måske spiller du allerede fodbold på højt niveau – og er usikker på, om du stadig kan få fri til at spille kampe for din hjemmeklub, hvis du begynder på fodboldlinjen? Eller noget tredje?

Ingen panik: Spark blikket videre til alle svarene herunder …

Please accept marketing cookies to watch this video

Fodboldlinjen på BGI akademiet

_JAC1521.jpg

Hvor god skal jeg være for at starte på fodboldlinjen?

Godt nok tilbyder vi talenttræning på topniveau til elitefodboldspillere … men var du klar over, at BGI akademiet grundlæggende er en efterskole for breddeidrætten – og at fodboldlinjen for det meste laver opdelt træning på tre niveauer, så alle kan være med og blive udfordret?

Så hvis blot du er bidt af en gal fodbold, er du som skabt til fodboldlinjen – din glæde ved spillet er nemlig det afgørende hér.

Sophie Nielsen Trampe.jpg
Man skal vælge BGI akademiet, fordi det er en stor efterskole, så der er mange piger og drenge, som spiller fodbold – man er sikker på at komme på et hold, der passer til ens niveau fordi der er 3 hold, som har hver sin træner. Trænerne er vildt rare og super gode til at både at se og sige hvad man skal gøre bedre og til at tage hånd om en, hvis man fx er skadet. Selv om vi er mange, ser trænerne den enkelte spiller – og hvis man har ambitioner om at spille på et højere niveau, er der talenttræning to gange om ugen for både piger og drenge (så træner man i alt fem gange om ugen). Det er fedt at der både er noget for dem, der bare hygger sig og dem, der vil noget med fodbolden.

Sophie Nielsen Trampe 16 år, elev på fodboldlinjen

Mød flere piger, der fortæller om Fodbold for piger
_JAC1871.jpg

Hvilke oplevelser får jeg på fodboldlinjen?

Snør støvlerne, for når du starter på fodboldlinjen, går det stærkt – med fast træning mindst tre gange om ugen plus diverse kampe og mesterskaber.

Erfaringen viser, at I hurtigt får et supertæt forhold til hinanden på linjen – og I kan fx glæde jer til det her:

  1. Deltag i Skoleligaen og DM – og i fodboldweekender samt pokalturneringer for efterskoler
  2. Træn koordination, fysisk mod og vindermentalitet
  3. Trim din teknik og taktik – og oplev fordelene ved at blive en selvtænkende spiller på banen
  4. Lad dig udfordre i vores to Goal Stations med boldkanon, intelligent lys-træning, interaktiv sparkevæg, rebounders, Goal Target og meget mere
  5. Tag DBU/UEFA's C-trænerlicens – og lær selv at træne andre i fodbold
  6. Få fri til at spille kamp for din hjemmeklub (eller landsholdet), mens du går på linjen

Hvad lærer jeg ellers på fodboldlinjen?

Uanset hvilket niveau, du spiller på, styrker dine trænere både dit holdspil og dine personlige fodboldfærdigheder – bl.a. via din egen individuelle udviklingsplan – fx inden for sparketeknik, spilintelligens, pasninger og afslutninger på mål.

Disciplin og fokus er vigtigt, men du skal ikke gøre tingene, fordi trænerne siger det, men fordi du, fx i en kamp, selv analyserer og overvejer situationen – fordi du selv tænker og mærker efter og træffer de rigtige valg.

"Jeg blevet meget dygtigere teknisk, jeg er blevet væsentlig hurtigere på fødderne og har fået styr på driblinger og finter – og så har jeg fået rigtig god kondi. Jeg tænker også hurtigere på banen nu. Det bedste er både selve træningen og men også kammeraterne. Trænerne er rigtig dygtige, de lytter og forstår både én selv og hele holdet. Ud over selve træningen snakker vi også om fodboldbegreber og spillestil – trænerne går ret meget op i, at vi har styr på det, så det kan bruges på banen, hvilket jeg ikke har oplevet før. Faciliteterne på efterskolen er helt vildt gode – en store kunststofbane er f.eks rigtig god at spille på, særligt om vinteren. Vi skulle spille kamp, mens der lå rigtig meget sne, og alligevel kunne vi sagtens spille, det var super sjovt. Der har været mange fantastiske oplevelser, i starten af skoleåret var vi på overlevelsestur på Hjarnø, her skulle vi selv bygge den bivuak, vi sov i; vi skulle dræbe en fisk, tilberede og spise den og vi var ude at bade om natten – og vi havde ikke noget toilet i næsten et døgn. Vildt – men dét rystede os godt sammen.”

Sophie Nielsen Trampe, elev på fodboldlinjen.

 

Dine trænere på fodboldlinjen for piger

Læs mere om fodboldlinjen for piger

Dine trænere på fodboldlinjen for drenge

Følg BGI-livet på Instagram

Vores nuværende elever overtager løbende vores instagramprofil, hvor de fortæller om hverdagen, svarer på spørgsmål om livet på BGI og deres linje. Du kan se nogle af de tidligere opslag og historier herunder fra vores fodboldlinje og finde meget mere på BGI akademiets Instagram.

Bliv elev

Er du pige, kan du kombinere fodbold med

Læs mere om fodboldlinjen for piger

Vil du vide mere om fodboldlinjen?

Kontakt vores administration

Du kunne måske også være interesseret i vores fodboldcamps

Se vores faciliteter

Få overblik over alle linjer på BGI

Linjer

Vi benytter cookies

OK