Parkour på efterskolen Gør 'mur' til 'mulighed': Dyrk parkour i rekordstore rammer på BGI akademiet

Er du klar til at møde muren … og gelænderet og taget?

Så tilmeld dig parkourlinjen på efterskolen BGI akademiet, og dyrk parkour i verdens største parkouranlæg, tre gange 85 minutter om ugen – med fokus på begejstring, sikkerhed og personlig udvikling. Lær at undervise i parkour, deltag i opvisninger – og få nye venner, som også er vilde med parkour.

 

*Parkour kan kombineres med ski, snowboard eller lifeskills. 

Er parkour på BGI akademiet noget for dig?

Måske har du dyrket parkour i årevis … eller måske har du bare stået på en bænk og overvejet, om du kunne springe sikkert over på muren bagved: Så gad vide, om parkourlinjen på BGI akademiet passer til dig, eller om niveauet er for højt – eller lavt?

Og hvad med sikkerheden? Har efterskolen tilstrækkeligt fokus på dét – og på om din krop og fysiske form er klar på parkour?

Sæt af – og kast dig sikkert ud i svarene …

Please accept marketing cookies to watch this video

Why We Jump

Skærmbillede 2019-10-16 kl. 12.02.20.png

Hvor badass skal jeg være for at starte på parkourlinjen?

Stop et øjeblik. Parkour handler ikke om at være en hardcore type …

Tjekker du parkour ud – fx på videoer på nettet – ser det tit vildt, voldsomt … og samtidig enkelt ud. Og ja, hvis du allerede er på dét niveau, får du stadig meget ud af parkour på BGI, men det gør du også, hvis det er første gang, du prøver parkour på egen krop.

Din begejstring for parkour spiller den største rolle på parkourlinjen, ikke om du er nybegynder eller rutineret. Vi hjælper og inspirerer hinanden på linjen, vi konkurrerer ikke. Det giver plads til alle, uanset niveau – og undervisningen varierer mellem personlig coaching, mindre grupper og hele holdet sammen.

Lucas Hjuler Parkour.jpeg
”I øjeblikket er vi inddelt i to grupper – en mindre og en lidt større. Det gør det også nemmere for trænerne at træne os individuelt og arbejde med vores forskellige stile. De to grupper bliver blandet og er forskellige fra gang til gang. Man finder hurtigt rigtig gode venner her på linjen, som man bliver ved med at træne med. Vi er også gode til at udfordre hinanden, det bliver vi også bedre af – og samtidig har vi det hyggeligt. Vi rykker grænser sammen og glæder os på hinandens vegne. En stor del af parkour handler om respekt for hinandens forskellige væremåder, aldre og måde at gøre tingene på. Vi danner hurtigt et stærkt bånd til hinanden, selv om vi er forskellige. Vi har det fedt sammen, vi hjælper og respekterer hinanden.”

Lucas Hjuler Jeppesen, elev på parkourlinjen

_JAC1562.jpg

Hvad oplever jeg på parkourlinjen?

Du kommer i hvert fald ikke til at kede dig, for du træner parkour, så tit du overhovedet orker – både her på efterskolen (også om aftenen og i fritiden), på udvalgte 'spots' rundtom i landet, på venskabsefterskoler andre steder og til 25 kæmpestore opvisninger i hele Danmark sammen med resten af BGI akademiet.

Desuden kan du se frem til det her på parkourlinjen: 

  1. Få seriøs træning i parkour og freerunning tre gange 85 minutter om ugen i et helt efterskoleår
  2. Træn så tit du vil i verdens største parkouranlæg (ja, du læste rigtigt) – indendørs og udendørs
  3. Lær at træffe de rigtige valg – for dig selv – når du dyrker parkour, uden pres fra andre
  4. Gør sikkerhed og skadesforebyggelse til en naturlig del af din parkourtræning
  5. Tag BGI akademiets særlige parkouruddannelse, og lær selv at undervise i parkour

… og oplev glæden ved at hjælpe og respektere hinanden på linjen, uanset alders-, stil- og niveauforskelle.

Hvordan er mine parkourtrænere - og selve træningen?

Når du starter på parkourlinjen, møder du et lærerteam, som elsker at inspirere dig til glæden ved bevægelse. Og de går gradvist frem – både for at opbygge din og holdets fysiske styrke og for at gøre træningen så sikker og tryg som mulig: De første par måneder foregår al parkourtræning i maksimalt 2½ meters højde. Derefter åbner trænerne op for de højere luftlag, hvis de vurderer, at du er parat til det – både fysisk og mentalt. 

 

 

Lucas Hjuler Parkour.jpeg
”Jeg stoler meget på mine trænere her, for de er gode til hurtigt at se, hvilket niveau man har, og hvad man kan. De siger også, at vi kun skal bryde de grænser, vi selv ønsker, så jeg føler mig aldrig presset ud i ting, jeg slet ikke har lyst til. Jeg synes, trænerne er rigtig gode til at skabe bånd til os, i stedet for bare at undervise os som elever – og det giver et bedre træningsmiljø. Trænerne er også gode til ikke at pakke os ind, for vi skal kunne dyrke parkour alle mulige andre steder end bare her på skolen."

Lucas Hjuler Jeppesen, parkourlinjen

Dine trænere på parkourlinjen

Følg BGI-livet på Instagram

Vores nuværende elever overtager løbende vores instagramprofil, hvor de fortæller om hverdagen, svarer på spørgsmål om livet på BGI og deres linje. Du kan se nogle af de tidligere opslag og historier herunder fra vores parkourlinje og finde meget mere på BGI akademiets Instagram eller @bgi_parkour.

Bliv elev

Parkour kan også kombineres med

Vil du vide mere om parkourlinjen?

Kontakt vores administration

Du kunne måske også være interesseret i

Få overblik over alle linjer på BGI

Linjer

Vi benytter cookies

OK