Føler du dig snow-bored? Så prøv snowboard-linjen på efterskolen BGI akademiet

Gør din drøm om snowboard-turen ned ad bjerget til virkelighed …

… og start på snowboardlinjen* på BGI akademiet: Kom på fem sneture til udlandet, træn 24/7 på en stor kunstig snebakke på selve efterskolen, få 2 x 70 minutters snowboard-masterclass hver uge, lær selv at undervise i snowboard – og scor fordelene ved denne mixlinje: træn tre gange om ugen på én af efterskolens andre idrætslinjer.

*Snowboard kombineres med enten spring, rytme, parkour, håndbold, fitness (for piger), fodbold (kun piger), dans, cykling eller basketball*

Er snowboardlinjen på BGI akademiet noget for dig?

Måske har du allerede den vildeste lyst til at starte … men er i tvivl: Skal du fx have 5-10 års snowboard-erfaring for at begynde på linjen, kende navnet på alle de sejeste snowboard-moves, være superakrobatisk – og i den sygeste form?

Eller er det i orden at starte på linjen, hvis du bare gerne vil skifte fra ski til snowboard – eller hvis du faktisk aldrig har drønet hen over sneen på nogen former for bræt før?

Sus videre til svarene …

Please accept marketing cookies to watch this video

Aim High: Snowboardlinjen på BGI

2014-01-29 10.45.42.jpg

Hvor god skal jeg være for at starte på snowboardlinjen?

Selvfølgelig er det fedt, hvis du i forvejen er en snowboard-champ, eller er vokset op på en stejl sneklædt bjergside – men snowboardlinjen passer til folk på alle startniveauer. Det allervigtigste er, at du har det rette mindset – at du er nysgerrig efter at suge til dig, begejstret for at prøve tingene af, lytter og pingponger med dine trænere og i det hele taget er klar på masser af sjov, spændende og krævende snowboard-kørsel. 

Lyder det fair? Cool – så lover vi til gengæld, at træningen både foregår samlet for hele linjen og med fokus på dit aktuelle niveau. Vi rykker os enkeltvis – og samlet.

Uanset om du er superrutineret eller den grønneste nybegynder, skal vi nok udfordre dig – og give dig opgaver, der kræver din fulde koncentration …

 

snow-sports_00264025.jpg

Hvilke oplevelser får jeg på linjen?

Normalt har du måske én enkelt sneferie om året – på en uge – hvor du kan køre snowboard. Men forestil dig nu, at du kan fordybe dig i dét, i al den tid du går på efterskolen BGI akademiet – hvilket på en måde giver dig flere års snowboard-erfaring på ét enkelt år … 

Så gør dig klar til en lang række fede oplevelser:

  1. Få masser af freestyle, freeride og basiskørsel – alt fra park med rails og bokse til offpist
  2. Tag med på fem fede sneture til Østrig og Norge – sammen med vennerne fra skilinjen
  3. Træn 2 x 70 minutters dedikeret snowboard om ugen
  4. Brug BGI Backyard, så meget du orker – vores egen store kunstige træningsbakke på efterskolen
  5. Skærp din styrke og skills med barmarkstræning, longboards, wakeboards (glæd dig til tur til kabelpark i Danmark), crossfit, spinning o.m.a.

Du lærer også selv at undervise i snowboard. Og du får endnu en bonus – for snowboardlinjen er en kombinationslinje, hvor du også vælger 3 x 85 minutters undervisning om ugen på én af disse linjer: spring, rytme, håndbold (drenge), fodbold (piger), cykling eller sports acrobatik.

 

Hvordan er mine trænere?

Dine trænere bliver to af DK's største puddersne-freaks: Håkon Sandøy-Holmgaard og Rasmus Brøgger – og der er næsten kun én ting, de går mere op i end selv at suse ned ad en lækker sneklædt bjergside … og det er at lære fra sig og hjælpe dig videre med din snowboard-besættelse.

Uanset dit udgangspunkt vejleder og træner de dig, så du snart mestrer (endnu) mere på dit board, fra alt det lavpraktiske, men afgørende, med at slibe, vokse og klargøre snowboardet før turene – til at lære at køre switch og slide på rails. Og ved du det ikke endnu, hjælper de dig også med at finde ud af, om du kører regular eller goofy.

Trænerne opfordrer dig også til at træne aerial awareness på BGI akademiets mange trampoliner – så du er vant til at miste jordforbindelsen, når det virkelig gælder. Men først og fremmest går de selv forrest og demonstrerer, hvordan du skal udføre tingene. Det er mest effektivt – og sikkert.

”Måske vil det overraske eleverne, at jeg altid selv kører med. Jeg sætter dem aldrig ud på en rute – eller til at udføre et eller andet – som jeg ikke selv deltager i. Jeg går foran og viser øvelserne, og derfor står jeg også altid inde for det hele. Jeg står aldrig bare på sidelinjen og giver ordrer.”

Håkon Sandøy-Holmgaard, cheftræner på snowboardlinjen

Dine trænere på snowboardlinjen

Følg BGI-livet på Instagram

Vores nuværende elever overtager løbende vores instagramprofil, hvor de fortæller om hverdagen, svarer på spørgsmål om livet på BGI og deres linje. Du kan se nogle af de tidligere opslag og historier herunder fra vores snelinje og finde meget mere på BGI akademiets Instagram eller @bgisnelinjen.

Bliv elev

Vil du vide mere om snowboardinjen?

Kontakt vores administration

Få overblik over alle linjer på BGI

Linjer

Vi benytter cookies

OK