Føler du dig
snow-bored?

Snowboard

Gør din drøm om snowboard-turen ned ad bjerget til virkelighed … … og start på snowboard kombinationslinjen på BGI akademiet: Kom på sneture til udlandet, træn 24/7 på en stor kunstig snebakke på selve efterskolen, få 2 x 70 minutters snowboard-masterclass hver uge, lær selv at undervise i snowboard – og scor fordelene ved denne mixlinje: træn tre gange om ugen på én af efterskolens andre idrætslinjer. Snowboard skal kombineres med en af vores andre idrætslinjer.
“ Måske vil det overraske eleverne, at jeg altid selv kører med. Jeg sætter dem aldrig ud på en rute – eller til at udføre et eller andet – som jeg ikke selv deltager i. Jeg går foran og viser øvelserne, og derfor står jeg også altid inde for det hele. Jeg står aldrig bare på sidelinjen og giver ordrer. ”
Håkon Sandøy-Holmgaard, cheftræner på snowboardlinjen
Håkon Sandøy-Holmgaard

Vores hverdag

Selv om vi ikke har mødt dig endnu, vover vi en påstand: Du passer allerede perfekt til snowboard-linjen.
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
$slideimage['alt']
Håkon Sandøy-Holmgaard

Håkon Sandøy-Holmgaard

Lærer

Er snowboardlinjen på BGI akademiet noget for dig?

Måske har du allerede den vildeste lyst til at starte … men er i tvivl: Skal du fx have 5-10 års snowboard-erfaring for at begynde på linjen, kende navnet på alle de sejeste snowboard-moves, være superakrobatisk – og i den sygeste form? Eller er det i orden at starte på linjen, hvis du bare gerne vil skifte fra ski til snowboard – eller hvis du faktisk aldrig har drønet hen over sneen på nogen former for bræt før? Sus videre til svarene …
Hvor god skal jeg være for at starte på snowboardlinjen?

Selvfølgelig er det fedt, hvis du i forvejen er en snowboard-champ, eller er vokset op på en stejl sneklædt bjergside – men snowboardlinjen passer til folk på alle startniveauer. Det allervigtigste er, at du har det rette mindset – at du er nysgerrig efter at suge til dig, begejstret for at prøve tingene af, lytter og pingponger med dine trænere og i det hele taget er klar på masser af sjov, spændende og krævende snowboard-kørsel.

Lyder det fair? Cool – så lover vi til gengæld, at træningen både foregår samlet for hele linjen og med fokus på dit aktuelle niveau. Vi rykker os enkeltvis – og samlet.

Uanset om du er superrutineret eller den grønneste nybegynder, skal vi nok udfordre dig – og give dig opgaver, der kræver din fulde koncentration …

Hvilke oplevelser får jeg på linjen?

Normalt har du måske én enkelt sneferie om året – på en uge – hvor du kan køre snowboard.Men forestil dig nu, at du kan fordybe dig i dét, i al den tid du går på efterskolen BGI akademiet – hvilket på en måde giver dig flere års snowboard-erfaring på ét enkelt år …

Så gør dig klar til en lang række fede oplevelser:

1: Få masser af freestyle, freeride og basiskørsel – alt fra park med rails og bokse til offpist
2: Tag med på fede sneture til Østrig og Norge – sammen med vennerne fra skilinjen – i alt 21 dage afsted på sneen!
3: Træn 2 x 70 minutters dedikeret snowboard om ugen
4: Brug BGI Backyard, så meget du orker – vores egen store kunstige træningsbakke på efterskolen
5: Skærp din styrke og skills med barmarkstræning, longboards, wakeboards (glæd dig til tur til kabelpark i Danmark), crossfit, spinning o.m.a.

Du lærer også selv at undervise i snowboard. Og du får endnu en bonus – for snowboardlinjen er en kombinationslinje, hvor du også vælger 3 x 85 minutters undervisning om ugen på én af disse linjer: spring, rytme, håndbold (drenge), fodbold (piger), cykling eller sports acrobatik.

Hvordan er mine trænere?

Dine trænere bliver to af DK’s største puddersne-freaks: Håkon Sandøy-Holmgaard og Rasmus Brøgger – og der er næsten kun én ting, de går mere op i end selv at suse ned ad en lækker sneklædt bjergside … og det er at lære fra sig og hjælpe dig videre med din snowboard-besættelse.

Uanset dit udgangspunkt vejleder og træner de dig, så du snart mestrer (endnu) mere på dit board, fra alt det lavpraktiske, men afgørende, med at slibe, vokse og klargøre snowboardet før turene – til at lære at køre switch og slide på rails. Og ved du det ikke endnu, hjælper de dig også med at finde ud af, om du kører regular eller goofy.

Trænerne opfordrer dig også til at træne aerial awareness på BGI akademiets mange trampoliner – så du er vant til at miste jordforbindelsen, når det virkelig gælder. Men først og fremmest går de selv forrest og demonstrerer, hvordan du skal udføre tingene. Det er mest effektivt – og sikkert.

Hvor mange ture skal vi på? Hvad indeholder en tur på snowboardlinjen?

Du får 21 dage på ski næste år! 21! Næste år har vi valgt at lægge dem på 3 ture. Turene har lidt forskelligt tema, men fælles for dem alle er, at de indeholder en masse undervisning, så du kan blive bedre på ski eller board. Du får undervisning hver dag enten af de lærere, du kender hjemme fra skolen eller også dygtige eksterne instruktører. Alle der er med brænder for skilivet, og er alle uddannet instruktører. Du vil opleve, at vi tager skiløbet mere seriøst, end du måske er vant til, hvis det er tåget eller sågar regner, så træner vi stadigvæk videre. Vi skal udnytte tiden på sneen bedst muligt! Turene går både nordpå og sydpå, oftest har vi været en gang i Norge og resten af gangene i Østrig.
Skal jeg lave skolearbejde, når jeg er på tur?

Skal jeg lave skolearbejde, når jeg er på tur?

På de ture, som ligger i skoletiden, er der lektieaftener, og her forventer vi, at du har styr på, hvad der forventes, at du skal lave i dine boglige fag.

Skal jeg selv tegne rejseforsikring?

Hvis uheldet skulle være ude, er du dækket ind via skolens rejseforsikring. Det kan dog være en god idé at sikre sig, at du har en afbestillingsforsikring, hvis du skulle være så uheldig at blive skadet eller syg, så du ikke kan komme med på en af turene.

Hvad er de prioriteringer for noget?

På skilinjen har du mulighed for at vælge imellem tre prioriteringer. Det har vi valgt at gøre, så vi kan give dig de bedste muligheder for at udvikle dig mest muligt, så du kan fordybe dig i et område af skiløbet. De tre prioriteringer har vi valgt at kalde AMS, BSI og Freestyle. De to sidste kræver et vist niveau, det skal vi nok fortælle mere om, når du kommer på skolen. Imens AMS er åben for alle niveauer, og er en allround del af skilinjen. Her prøver du lidt af det hele, masser af træning på pisten, park og forhåbentligt blød sne.

På BSI-prioriteringen prøver vi at klæde dig på til, at du kan bestå det første trin af Den Danske Skiskoles instruktørprogram. Så det vil sige, at vi går lidt mere i dybden omkring teorien, kigger lidt mere bag ved dit skiløb, og har en del mere teoretisk undervisning, når vi er hjemme på skolen. Vi står lige så meget på ski, som de andre, men du skal have lyst til at gå mere i dybden med teorien. Denne prioritering koster ca. 2000 kr. mere i gebyr som skal betales direkte til DDS.

På Freestyle prioriteringen bruger du ca. to tredjedele dele af tiden i parken, på at nørde og blive bedre på hop og rails/bokse. Den sidste tredjedel træner du din teknik på pisten, så du bliver bedre på dine ski og dermed også i parken.

Du skal vælge din prioritering i løbet af de første uger på skolen. Efter turen i uge 42 er der et vindue, hvor du kan få lov til at skifte, hvis du pludselig bliver bidt af parken, eller bliver fanget af pisterne. Eller omvendt kan dine instruktører også vurdere, at du ikke har niveauet til BSI eller Freestyle. Det foregår selvfølgelig i tæt dialog med dig.

Det er i disse prioriteringer du har undervisning sammen med på skolen, på turene, og det er ofte også dem, som du bor og kører i bus sammen med, når du er på tur. Så vi gør meget for at opbygge et godt sammenhold i de forskellige prioriteringer, og der kan derfor ikke skiftes efter ”vinduet” i uge 42.

Hvordan foregår timerne hjemme på skolen?

Hjemme på skolen træner vi hårdt både fysisk og teoretisk. Den fysiske træning kan bestå af spinning, cirkeltræning, løbetur, styrketræning, rulleski, osv. Vi forventer, at du er indstillet på at give den gas i alle timerne – det er vigtigt at du er i god grundform, når du starter på skolen og følger det program du har fået fra din primære linje og suppler evt. med nogle squads, lunges og andre øvelser for at styrke dine ben. I timerne hjemme på skolen er du primært delt op, så du er sammen med dem, der har valgt den samme prioritering som dig.

Hvilket udstyr skal jeg købe?

Du skal selv sørge for alt udstyr, når du er afsted på skiturene. Alt det udstyr, vi bruger til at træne hjemme på skolen, stiller skolen til rådighed. Hvad for noget udstyr du skal vælge, er straks lidt sværere at svare på. Det kommer nemlig an på, hvilken prioritering du vælger. Hvis du vælger AMS eller BSI, så er et par gode ski, der er bygget til pisten at foretrække. Hvis du derimod vælger freestyle, er et par parkski nærmest et must. På snowboard plejer vi at anbefale et godt allround board. Vi plejer egentlig at anbefale at vente med at købe udstyr til, at du starter på skolen, da vi her giver dig et grundigt oplæg omkring alt udstyret, og vi har også en produktaften, hvor vi tager til Funsport i Vejle, som giver 30% på nye varer, og der plejer også at være andre gode opstarts tilbud. Så vent med at købe, hvis du er i tvivl, da vi rigtig gerne vil hjælpe, når du kommer på skolen – og husk nu, benene er det vigtigste udstyr!

Det er samtidig utrolig vigtigt at få navn på alt dit udstyr – det er dit og kun dit ansvar, at du har styr på dit udstyr, både ved ankomst til hotellet og hjemkomst på BGI. Ved hjemkomst på BGI skal alt udstyret i vores skicontainer.

Hvad forventer lærerne af mig?

Vi forventer, at du møder positivt op til timerne, og du er klar til at give den gas, hvad enten det er en hård omgang spinning, træning i trampolin, træning på longboard eller at fordybe sig i noget teori. Så er det alt sammen noget, der kan udvikle dig på sneen!

Hvor meget ekstra koster snowboard-linjen?

Snelinjen koster næste år 17.500 kr. udover dine normale skolepenge. For det får du 20 dage mere på ski end dine andre efterskolekammerater. 20 dage fyldt med ski/board undervisning fra øverste hylde, fuld kost og logi, liftkort osv. osv. osv. Det eneste du selv skal sørge for er udstyr, og mod på at lære noget nyt!

Hvor finder jeg en indholdsplan for snowboard-linjen?

Den finder du lige her.

Hvilke linjer kan snowboard kombineres med?

Skowboard er en kombinationslinje, som kan kombineres med én af disse linjer: dansspringrytmecyklingsports-acrobatikparkour,  fodbold (kun piger), kampsport eller håndbold.

Følg BGI-livet på Instagram

Mærk stemningen, og lær os at kende på vores hovedkonto @bgiakademiet og på egen Instagram-profil @bgi_akademiet

Se også