Stig til tops med sportsacrobatik: Dyrk den spændende holdsport på efterskolen BGI akademiet

Lider du af højdebegejstring …?

Det kommer du til, samme med de andre drenge og piger på sportsacrobatik-linjen på BGI akademiet: Lav store smukke menneskepyramider – og imponer publikum til opvisningerne; udfør præcise sving og dobbeltrotationer – og kast (sikkert) med dine kammerater; få en landstræner som træner – og deltag i DM og alle andre vigtige sportsacro-konkurrencer.

*Acro kombineres med spring*

Er sports acrobatik også noget for dig?

Har du først lige opdaget sports acrobatik – og føler du dig nysgerrig, men måske også i tvivl? Ikke så sært, for BGI akademiet er den eneste efterskole i Danmark, som har en dedikeret sports acro-linje.

Men uanset om du har dyrket sports acrobatik, siden du var helt lille, eller aldrig tidligere har hørt om det, så træd nærmere: Du finder svar på mange af dine spørgsmål herunder, lige fra: ”hvad er sports acrobatik … egentlig?” – til: ”er det for sent at starte som 15-16-årig?”

Please accept marketing cookies to watch this video

Sports acro på BGI akademiet

Skærmbillede 2019-01-17 kl. 08.45.17.png

Hvor god skal jeg være for at begynde på sports acro-linjen?

Er du supergod til sports acrobatik, er det naturligvis fantastisk – og også en fordel for dig, når du starter på linjen. Men det vigtigste er, at du er nysgerrig, begejstret og har helt vildt lyst til at suge til dig og virkelig lære, hvad sport acrobatik handler om. 

Drenge og piger med vidt forskellig baggrund søger ind på linjen – og det er ikke overraskende, for på en måde er sports acrobatik et mix af (mindst) tre forskellige sportsgrene: akrobatik, springgymnastik og rytmisk gymnastik.

Styrke, ynde, smidighed, koordination og samarbejde smelter sammen på sport acro-linjen.

 

 

669.JPG
”Vi skal deltage i DM i sports acrobatik – og vores ene træner er landstræner, og det er ret fedt. Jeg kan også godt lide, at vi nogle gange er blandet med springlinjen – for det er megafedt, når vi på en måde har to linjer i én. Det er fedt, at vi også deltager i konkurrencer, for på den måde får vi nogle konkrete mål med de ting, vi træner og øver os i. Faciliteterne på sports acro er også gode, og jeg synes fx, det er fedt, at vi har et 12x12-gulv, for det er langt fra alle efterskoler, som har det."

Mira Dall Kristensen, 16 år, sports acrobatik-linjen, 10. klasse, Jelling

_JAC1519.jpg

Hvilke oplevelser får jeg på linjen?

Glæd dig til et tæt sammenhold på sports acrobatik-linjen, hvor det bliver som pludselig at få udvidet familien med 20-30 nye søstre og brødre. Og netop sammenholdet og samarbejdet er vigtig – for mange af øvelserne kan kun udføres, når I stoler på hinanden.

Gradvist får I sammen styr på teknikkerne: Katapult, swing-swing, hånd-hånd, ubegribelige kast med dobbeltrotationer, katete, cannonball – med kast fra gulvet op på hænder over hovedet på en makker. 

Her er mere af det, der venter jer:

  1. Deltag i linjetræning i sports acrobatik to gange om ugen – plus supplerende fællesgymnastik
  2. Træn tre gange om ugen på én af linjerne ski, snowboard, parkour eller spring
  3. Træn evt. også med landsholdet i sports acrobatik 
  4. Stil op i DM, Jyske Mesterskaber, lokale årsmesterskaber o.m.a.
  5. Vær med i 25 gymnastikopvisninger i hele DK med resten af BGI, og vis linjens acro-sekvens

Hvordan foregår træningen i sports acrobatik?

Du kommer til at grine … og knokle og koncentrere dig meget på sports acro-linjen, for det kræver fokus, smidighed, styrke og fantastisk kammeratskab at springe, kaste og løfte rundt på hinanden – og bygge store levende menneskepyramider. Det bliver sjovt og hårdt.

Men træningen er minutiøst udtænkt af trænerne, så I trygt og sikkert bliver klar til stadig mere krævende ting og til konkurrencernes respektive rækker – dvs. pigepar, mixpar, herrepar, pigetrio og men's four.

”Du kan sagtens nå langt med sports acrobatik – også selv om du først starter her på efterskolen. Naturligvis har du en fordel, hvis du allerede har gymnastisk baggrund, men det er ikke et must, for det hele afhænger af din træningsindsats, indstilling og disciplin. Du får et helt år her på BGI akademiet til at træne – og dét kan bringe dig rigtig langt."

Martin Taarnborg, træner på BGI akademiet og tidl. landstræner i Sports Acro

Dine trænere på sports acro-linjen

Følg BGI-livet på Instagram

Vores nuværende elever overtager løbende vores instagramprofil, hvor de fortæller om hverdagen, svarer på spørgsmål om livet på BGI og deres linje. Du kan se nogle af de tidligere opslag og historier herunder fra vores sports acrobatik-linje og finde meget mere på BGI akademiets Instagram eller @bgiacrobatics.

Bliv elev

Vil du vide mere om sports acro-linjen?

Kontakt vores administration

Få overblik over alle linjer på BGI

Linjer

Vi benytter cookies

OK