Vælg spring-fodbold (kun for drenge) – og scor to idrætslinjer i én på efterskolen BGI akademiet

Vil du ha' mere – både springgymnastik eller parkour OG fodbold?

Så snup én af mixlinjerne spring-fodbold eller parkour-fodbold på BGI akademiet: Få fem lektioner om ugen – 3 x 85 minutters spring eller parkour og 2 x 80 minutters fodbold, tag DGI's lederuddannelse i gymnastik, deltag i fodboldturneringer mod andre efterskoler – og få styr på alle vigtige spring og spark.

 

Er spring-fodbold på BGI mon noget for dig?

Er du vild med spring … og fodbold, og vil du nødigt undvære nogle af delene – så lad dog være. Start på spring-fodbold, så du både kan fyre den af på grønsværen og give den gas i trampolinerne.

Men måske kommer du i tvivl nu … for kan du overhovedet nå – sådan for alvor – at blive bedre til spring og fodbold, når du skifter mellem linjerne flere gange om ugen på efterskolen BGI akademiet? Bliver det ikke lidt overfladisk det hele?

Fornuftige overvejelser – spring straks videre og find svarene.

Please accept marketing cookies to watch this video

Spring-fodboldlinjen

_W5A7360 copy.jpg

Hvor god skal jeg være for at starte på spring-fodbold?

Er du max-ambitiøs med din sport (fx på eliteniveau), anbefaler vi, at du går efter én målrettet specialisering og starter på dén linje – men det er ikke det samme som at sige, at spring-fodbold er en uambitiøs linje, langt fra: Har du begejstringen og viljen, kan du hér løfte dit niveau højt i to idrætsgrene – og så måske senere beslutte dig for, om du vil styrke niveauet yderligere inden for den ene af dem.

Uanset om du vælger spring-fodbold, ”bare” fordi du er glad for begge dele, eller fordi du endnu ikke vil (eller kan) beslutte dig for, hvilken sport du vil satse benhårdt på – så er linjen oplagt for dig.

Mark SF.JPG
”Det bedste ved linjen er, at du er aktiv hver dag i skoleugen, og at man har det mega-fedt på både spring og til fodbold. Jeg er blevet positivt overrasket over den måde, vi træner på her: det er seriøst, vi pjatter ikke, men det er stadig hyggeligt og sjovt. I spring har jeg lært nye spring, fx har jeg lært at køre en Miller, som er et baglæns spring med en double back med tre skruer – og på mini-trampolin har jeg lært at køre en Addy, altså en dobbelt forlæns saltomortale med 3½ skrue i alt. Jeg er også blevet bedre til at spille fodbold – både for mig selv og sammen med de andre på holdet."

Mark Sørensen, 17 år, elev på spring-fodboldlinjen, Aarhus

Springdreng i fabrik.jpg

Hvilke oplevelser får jeg på linjen?

Det overrasker dig nok ikke at høre, at du får masser af varierede oplevelser og udfordringer på denne blandingslinje – og at du deler dem med dine nye linjevenner på efterskolen, gør det kun endnu sjovere.

Helt kort kan I fx glæde jer til det her: 

  1. Få seriøs træning, der virkelig rykker, fem gange om ugen (tre gange spring og to gange fodbold)
  2. Brug de fede faciliteter på BGI, nærmest når du vil: fodboldbaner, kunstgræsbane, springhal med airtracks, tumblingtrack, KG-springbrædder, trampet, stortrampoliner, fiberbaner og div. redskaber
  3. Få styr på sparkeformer, finter, hovedspil, vendinger – og de vigtigste og sejeste spring
  4. Deltag i holdtræning – og få også personlig, individuel træning og rådgivning

Spil med i fodboldturneringer og stil op i masser af gymnastikopvisninger

Hvordan er mine trænere på spring-fodboldlinjen

Sandsynligvis bliver noget af det første, du som ny BGI-elev lægger mærke til, det særligt tætte venskab du hurtigt får med de andre på din linje. Men måske bliver du endnu mere overrasket over, at du også føler dig tæt med dine trænere og lærere – og nærmest tæller dem med blandt vennerne.

Dét forhold spiller også positivt ind på din sport, i den åbne og ærlige dialog du har med trænerne om dit aktuelle niveau, dine udfordringer og sportslige mål – og den slagplan, du skal følge for at nå målet.

”BGI har gode trænere til både spring og fodbold, der udfordrer hver enkelt elev. I fodbold udfordrer træneren hele holdet på en gang, og hvis man gerne vil udfordres mere personligt, tager man bare en snak med ham om det. Springtrænerne puffer lidt til mig og siger, at 'det kan du godt, prøv det' – og man kan altid sige til dem, hvis man synes, de presser en for meget, og så tager de det lidt mere roligt."

Mark Sørensen, elev på spring-fodboldlinjen

Dine trænere på spring-fodboldlinjen

Bliv elev

Vil du vide mere om spring-fodboldlinjen?

Kontakt vores administration

Kan bl.a. kombineres med

Du kunne måske også være interesseret i

Få overblik over alle linjer på BGI

Linjer

Vi benytter cookies

OK