Det spiser du på BGI akademiet

At være elev på efterskolen betyder, at du har en lang skoledag med mange forskellige fag. Dagen igennem skal du både bruge hoved og krop, og det kræver at du får en sund og varieret kost.

 

Herunder kan du se menuen for hver uge

Menu uge 50:

Mandag: Hakkebøf med bløde løg, sovs, kartofler og surt samt dampet grønt.

Tirsdag: Wraps med forskelligt fyld.

Onsdag (aften): Fish'n "chips".

Torsdag: Indisk kalkungryde.

Fredag: gullasch-suppe og rugbrød.

 

 

I køkkenet arbejder vi ud fra de 10 kostråd, for at sikre den bedste sammensætning af næringsstoffer, vitaminer og mineraler, da dette er vigtigt i en meget fysisk aktiv hverdag.

1. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv.

2. Spis frugt og mange grøntsager.

  • På BGI er der tilbud om frugt hele dagen. Derudover er der salat eller anden form for grønt til middagsmaden og aftensmaden. I køkkenet bruger vi sæsonens frugt og grønt i menuplanen så vidt det er muligt.

3. Spis mere fisk:

  • Der serveres frisk fisk en gang om ugen til middag. Om aftenen er der altid mindst en slags fiskepålæg.

4. Vælg fuldkorn:

  • Ris, pasta og brød, er fuldkorns og nøglehulsmærket. Vi bager selv alt vores franskbrød, madbrød og boller som naturligvis også er bagt med fuldkornsmel.

5. Vælg magert kød og kødpålæg:

  •  Kødet er så vidt muligt fedtfattigt.

6. Vælg magre mejeriprodukter:

  • Der serveres kun minimælk og magre surmælksprodukter og oste.

7. Spis mindre mættet fedt:

  • Vi bruger planteolier og flydende margarine når der skal steges og der serveres plantemargarine til rugbrødet om aftenen.

8. Spis mad med mindre salt:

  • I køkkenet sikrer vi, at fødevarerne har et lavt indhold af salt.

9. Spis mindre sukker:

  • Der serveres kun saft og kage for eleverne en gang om ugen, samt til specielle anledninger og weekender.

10. Drik vand:

  • Eleverne/kursister får tilbudt vand til alle deres måltider. Der en vandpost i spisesalen, hvor der kan tappes vand.

 

 

JAC_2142.jpg

På efterskolen serveres der dagligt seks måltider, de består som regel af:

  • Morgenmad: Havregryn, cornflakes, mysli og havrekræs. Kaffe, te, ost, minimælk og brød mv.

 

  • Middagsmad: Spændende og varierede varme retter med frisk salat, råkost eller kogte grøntsager. Fredag serveres der rugbrød samt en lun ret.

 

  • Aftensmad: buffet med et stort udvalg af pålæg, salat, frugt og hjemmelavede spreads. 

 

  • Tre mellemmåltider: kan bestå af frugt, boller, knækbrød eller andet. Nogen dage vil der blive tilbudt havregryn. Hver formiddag tilbydes der rugbrød og leverpostej.

 

Når I skal ud af huset, vil du få mulighed for at smøre en madpakke. Den kan blandt andet bestå af rugbrød, fiberholdigt madpakketilbud som sandwich og lignende, samt grønt og frugt.

Dit sunde valg - til hvert måltid

På BGI akademiet får alle også kendskab til elite-modellen som er godt redskab til, at du kan sammensætte et godt måltid med en god balance mellem de forskellige slags fødevaregrupper.

Tallerkenmodellen er udarbejdet af Team Danmark og er en anbefaling for sportsudøvere. Modellen fungerer ved at man deler sin tallerken op på denne måde:

  • Kød, fjerkræ, fisk, æg, ost og fedtstof skal udgøre 1/4 af din tallerken
  • Grøntsager/frugt skal ligeledes udgøre 1/4 af tallerkenen.
  • Brød, ris, kartofler eller pasta skal udgøre 1/2 af tallerkenen.

Vi går meget op i at følge alle køkkenstandarder. Her kan du følge med i vores Smileyordning fra Fødevarestyrrelsen. Vi har altid opdateret til sidste nye kontrolbesøg.

 

JAC_2242.jpg

Visionen for BGI akademiets køkken

 

  • Mad med holdninger - Hver dag skal smage af noget
  • Vi går ind for bæredygtighed
  • Vi vil indføre mere økologi
  • Vi vil reducere madspild ved at udnytte alle rester og gøre eleverne opmærksomme på problemet
  • Køkkenet skal være et læringsværksted for eleverne

Madkulturen på BGI akademiet

I løbet af året bliver du præsenteret, både for det gamle danske køkken og nye retter fra såvel ind – som udland. Menuplanen vil hver uge kunne ses på hjemmesiden samt rundt omkring på skolen. Vi tager også gerne imod ønsker fra dig og disse vil så vidt det er muligt, blive inddraget. Som en del af det at være elev på BGI, vil der være en uge i løbet af skoleåret, hvor du deltager i arbejdet køkkenet. Her vil du blive en del af en daglig rutine i køkkenet lige fra madlavning til oprydning.

Vi glæder os til at se dig i køkkenet.

 

Linjer

Kommende arrangementer

Vi benytter cookies

For at give dig den bedste oplevelse på bgiakademiet.dk gør vi brug af cookies. Ved at benytte vores website accepterer du brugen af cookies. Læs mere

OK