At være elev på efterskolen betyder, at du har en lang skoledag med mange forskellige fag. Dagen igennem skal du både bruge hoved og krop, og det kræver at du får en sund og varieret kost.
Ugens madplan - Uge 49:
Mandag: Gris på pind med sesambagte kartofler, romanescosauce, puylinsesalat og bagte rodfrugter.
Tirsdag: Kylling i tomatsovs med kapers og parmesan samt pasta og tomatsalat.
Onsdag: Ovnbagt laks med spinatsovs, grønt og brød.
Torsdag: Idavangs menu.
Fredag: Risengrød og rugbrød.
I køkkenet arbejder vi ud fra de 10 kostråd, for at sikre den bedste sammensætning af næringsstoffer, vitaminer og mineraler, da dette er vigtigt i en meget fysisk aktiv hverdag.
1. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv.
2. Spis frugt og mange grøntsager.
3. Spis mere fisk:
4. Vælg som oftest fuldkorn:
5. Vælg magert kød og kødpålæg:
6. Vælg magre mejeriprodukter:
7. Spis mindre mættet fedt:
8. Spis mad med mindre salt:
9. Spis mindre sukker:
10. Drik vand:
Når I skal ud af huset, vil du få mulighed for at smøre en madpakke. Den kan blandt andet bestå af rugbrød, fiberholdigt madpakketilbud som sandwich og lignende, samt grønt og frugt.
På BGI akademiet får alle også kendskab til elite-modellen som er godt redskab til, at du kan sammensætte et godt måltid med en god balance mellem de forskellige slags fødevaregrupper.
Tallerkenmodellen er udarbejdet af Team Danmark og er en anbefaling for sportsudøvere. Modellen fungerer ved at man deler sin tallerken op på denne måde:
Vi går meget op i at følge alle køkkenstandarder. Her kan du følge med i vores Smileyordning fra Fødevarestyrrelsen. Vi har altid opdateret til sidste nye kontrolbesøg.
I løbet af året bliver du præsenteret, både for det gamle danske køkken og nye retter fra såvel ind – som udland. Menuplanen vil hver uge kunne ses på hjemmesiden samt rundt omkring på skolen. Vi tager også gerne imod ønsker fra dig og disse vil så vidt det er muligt, blive inddraget. Som en del af det at være elev på BGI, vil der være en uge samt andre enkelte dage i løbet af skoleåret, hvor du deltager i arbejdet køkkenet. Her vil du blive en del af en daglig rutine i køkkenet lige fra madlavning til oprydning.
Vi glæder os til at se dig i køkkenet.