Livsstilsændring Sæt fokus på krop, kost og personlig udvikling på efterskolen BGI akademiet

Er du klar til en livsstilsændring med nye vaner og nye venner? En livsstilsændring kombineret med det fedeste efterskoleår

Så glæd dig til at udfordre dig selv, opdage nye muligheder, få mere energi og større selvværd. Både når det gælder motion, kost, skole – og dig selv.

Fra sommeren 2019 åbner BGI akademiet på Hjarnø med et tilbud målrettet livsstilsændring, overvægt og personlig udvikling. Sammen med 59 andre drenge og piger får du her lov at folde alle de bedste sider af dig selv ud. Helt ud. Du får oplevelsen af at passe ind. Af at være én, vi andre ikke kan undvære i fællesskabet.

Glæd dig til at blive en del af det særlige BGI-fællesskab … hurtigere end du forestiller dig. Og glæd dig over, at fællesskabet bliver tømret godt, grundigt og tæt sammen over et helt år. Mange af dine nye venskaber holder formentlig for livet.

_JAC7953.jpg
"Når du møder mig i dag, har jeg energi, glæde og overskud...MEN da jeg var på din alder, følte jeg mig kikset, ked af det og alt for stor. Måske begynder du som efterskoleelev på Hjarnø, fordi du bl.a. vil ændre nogle vaner – og det er stærkt og positivt. Men husk: DU SKAL IKKE ændre på den, du er inderst inde. Hold altid fast i dig selv, med stolthed. Det er noget af det, de mange tætte samtaler, vi to får med hinanden, hjælper på."

Line Stausgaard Hansen, afdelingsleder BGI akademiet Hjarnø

Er livsstilsændring på efterskolen BGI akademiet mon noget for mig?

Overvejer du at starte på en livsstilsændring på efterskole, har du sikkert mange tanker, som trænger sig på … om alt fra kosten, motionen og udlandsturene – til kammeratskabet på linjen og om du vil passe ind.

Lyder det bekendt?

Så læs videre ned over siden, find svar på dine spørgsmål – og tjek, hvor stort dit smil efterhånden bliver. Hvis du stadig har spørgsmål, er du meget velkommen til at kigge forbi på en af vores mange besøgsdage.

Tre vigtige fordele, du opnår på BGI akademiet Hjarnø

Når du tilmelder dig og begynder din livsstilsændring på BGI akademiet, er du garanteret mindst tre ting:

Sammen bruger vi dit efterskoleår på at …

 • styrke dit selvværd
 • sikre din begejstring for dig selv, din krop og dine valg
 • skærpe dine evner i samtlige skolefag – uanset om du tager 9. eller 10. klasse.

Du kommer kort sagt til at samle på succesoplevelser i et helt efterskoleår – du tager med dig videre i livet. Og så har vi ikke engang nævnt fællesskabet herude endnu.

”Hvis du for alvor vil ændre vaner – fx ift. hvad du spiser, vejer eller dyrker af motion – tager det under normale omstændigheder mellem tre og seks måneder. Og så skal du være ihærdig. Derfor er BGI akademiets tilbud på Hjarnø rigtig godt, fordi du her – oven i købet i et fællesskab – lever dine vaneændringer dagligt i et helt skoleår. Effekten kan næsten ikke overvurderes. Der er virkelig basis for blivende ændringer af din livsstil.”

Line Stausgaard Hansen, afdelingsleder BGI akademiet Hjarnø

”Wow, her er hyggeligt”: Når du træder ind på BGI akademiet Hjarnø

Få kilometer fra færgelejet kommer du til selve efterskolen. Og bliv ikke forbavset, hvis din første tanke er, hvor hyggeligt og rart her er. Heldigt, når nu det er dit og dine kommende venners nye hjem det næste års tid.

Hygge er en god start, men hvad byder dit nye hjem ellers på?

Ikke så lidt, så lad os løfte sløret for noget af det:

 • Dit værelse – som du deler med en eller to roomies
 • Lækre udendørsfaciliteter – fx fodboldbane, shelter og stort indbydende gårdmiljø til alverdens aktiviteter
 • Kreativt lokale med plads til alle dine vildeste udfoldelser, projekter og drømme: Fyr op for idéerne
 • Find ro, mens du nyder naturudsigten over mark, hav – og naboens nærmest hypnotisk græsgumlende køer
 • Stor hyggelig fællesspisestue – hvor vi spiser sammen

– og vi kunne blive ved.

Så det gør vi:

 • Stor, lys og højloftet aktivitetssal – til dans, fællessang, fest, fitness, bevægelse o.m.a.
 • Køkken – hvor du lærer at lave sund og lækker mad
 • Lyse klasseværelser – perfekte til både gruppearbejde, klasseundervisning og personlig fordybelse
_JAC7953.jpg
”På Hjarnø er der ingen dumme fastfoodfristelser. Da jeg var ung, arbejdede jeg på forskellige grill- og burgerbarer. Så på ingen tid tog jeg 35 kg på. Men den slags steder findes slet ikke herovre – så den daglige kamp for at stå imod fristelsen er simpelthen fjernet. Stor lettelse.”

Line Stausgaard Hansen, afdelingsleder på BGI akademiet Hjarnø

3 spændende udlandsture: Ud af øen oplevelser

Hjarnø har på en måde både næsten intet; som fx myldretidstrafik, larm, stress og fastfoodfristelser. Og næsten alt; skøn natur, ro og stilhed, en overskuelig størrelse, og en hyggelig efterskole – med et godt fællesskab og plads til alle typer.

Men tre gange, mens du går her, lægger vi Hjarnø bag os og rejser til udlandet. 

Du kan bl.a. glæde dig til en sneskøn skitur til Østrig med hele BGI akademiet og med undervisning på ethvert niveau; lige fra ”jeg har faktisk aldrig set sne før” til ”jeg blev født med skiene på.”

Dine forskellige fag – til hjerne, krop og …

Du får klassiske boglige 9. eller 10. klasses-fag – som fx dansk, engelsk og matematik – der fører frem mod Folkeskolens Prøve i 9. eller 10. klasse. Undervisningen foregår på alle faglige niveauer, og din undervisning tager udgangspunkt i dine personlige læringsmål.

Bevægelsesfagene er ekstremt varierede og planlagt efter, at det skal være sjovt at bevæge sig. Du og dine nye venner på skolen får fx boldspil, dans, gymnastik, fitness og friluftsliv.

Og uanset dit udgangspunkt, niveau og interesser kan du være med. Du får nogle af de bedste trænere inden for hvert felt – som alle er dygtige til at tilrettelægge træningen ift. de forskellige niveauer, I hver især kommer med.

Men hov, mangler der ikke stadig noget …?

Jo, én væsentlig detalje:

Når hoved, krop og sind skal fungere godt dagen igennem, kræver det, at du jævnligt fylder på med lækker og velsmagende mad. Så det kommer du også til.

Desuden lærer du – både teoretisk og i praksis – hvordan du vælger og tilbereder sund og dejlig mad. Du finder hurtigt ud af, at det er forbavsende let at leve sundt. Og dermed fx også nemmere at holde din idealvægt, have det selvværd og føre den livsstil, du ønsker – uden at skulle måle og veje alting (eller dig selv) fanatisk dagen lang.

Din typiske hverdag, mens du går her

Sådan kunne din efterskolehverdag fx se ud:

 • 07:00 Morgenmad
 • 07:30 Gåtur, cykeltur eller løbetur rundt på øen (morgenmotion)
 • 08:15 Morgensamling, hvor vi ser nyheder sammen og synger morgensang
 • 09:00 Første undervisningsmodul – a 1 time og 45 minutter
 • 10:45 Formiddagsforfriskning/let mellemmåltid
 • 11:00 Andet undervisningsmodul – a 1 time og 45 minutter
 • 12:45 Middagspause og fælles middagsmad
 • 14:00 Tredje undervisningsmodul – a 1 time og 45 minutter
 • 15:45 Eftermiddagspause
 • 16:00 Fjerde undervisningsmodul – a 1 time og 45 minutter
 • 18:00 Aftensmad
 • 18:45: Stilletime
 • 19:45: Fri – aftenaktiviteter og aftenforfriskning
 • 21:45 På eget værelse
 • 22:15 I seng

Du opdager snart, at kombinationen af små pauser, boglig undervisning, sang, fællesspisning og forskellige former for bevægelse, idræt og friluftsliv rundtom på øen holder dig overraskende frisk, skarp og overskudsagtig.

Hvordan er mine lærere og trænere?

_JAC7953.jpg

Line Stausgaard Hansen, afdelingsleder BGI akademiet Hjarnø

Line kan du altid tale med. Og du får mange én-til-én-samtaler med hende, mens du går her. Nærværende, behagelige coachingsamtaler og en snak om, hvordan du trives; hvilke mål og drømme du har; spekulationer, bekymringer og opture. Kort sagt: Din selvudvikling. 

Hun er uddannet klinisk diætist og har hjulpet mænd, kvinder og unge mennesker med alt fra at komme i arbejde igen til at smide overflødige kilo, overvinde selvværdsproblemer, stoppe med at ryge og finde energi til at søge ind på drømmeuddannelsen – bare for at nævne lidt af alt det, hun virkelig brænder for. Line er også uddannet fitnessinstruktør – og underviste sine første hold, mens hun stadig kæmpede med egne vægtproblemer.

Husgruppelæreren – ham eller hende, du taler allermest med

Husgruppelæreren er en særlig kontaktlærer, tilknyttet det lidt mindre fællesskab omkring dit værelse + to-fire værelser mere – i alt 12 elever pr. husgruppe. Der er samlet set fem husgrupper på BGI Hjarnø.

Faglærere

Dine lærere  er efterskolelærere, som alle er vilde med efterskolelivet. De kan slet ikke lade være med at tale med dig. Og så er de begejstrede nørder inden for deres individuelle fag – af den gode slags; der elsker at lære fra sig. Tålmodigt, vedholdende – og stille og roligt. Sammen med lærerne arbejder du dig trygt og fokuseret frem mod dine personlige, faglige mål for 9. eller 10. klasse.

Dine trænere

Dine trænere hjælper dig i gang – eller videre – med forskellige former for bevægelse og idræt. Hér handler det bl.a. om at finde noget, du er nysgerrig på eller har lyst til at prøve. Din begejstring og interesse er drivkraften her.

Men hvad nu hvis du ikke føler nogen gejst ved idræt og bevægelse?

Så ro på: Mange af de andre piger og drenge har det sikkert på samme måde i begyndelsen. Men som vi ser det, skal træning først og fremmest være sjovt, ellers forsvinder motivationen hurtigt. Og det bliver det. Også for dig.

Gramvej og Hjarnø: Venskab og samarbejde på tværs af fællesskaberne på BGI

Én gang om ugen bruger vi noget af dagen på BGI akademiet på Gramvej – sammen med eleverne dér.

1) Både fordi du så får adgang til nogle af Danmarks suverænt sejeste faciliteter

2) Og fordi BGI akademiet på Gramvej og BGI akademiet Hjarnø også er ét stort samlet fællesskab. Som storesøster og lillebror – bare uden søskendedrilleri …

Vil du vide mere?

Kontakt vores administration

tlf: 75681022 eller mail: info@bgi.dk

Besøgsdage på Hjarnø

Du er velkommen til at kigge forbi og høre mere

Kommende arrangementer

Vi benytter cookies

For at give dig den bedste oplevelse på bgiakademiet.dk gør vi brug af cookies. Ved at benytte vores website accepterer du brugen af cookies. Læs mere

OK