Vores køkken har fået det økologiske bronzemærke

BGI akademiets køkken har netop modtaget Økologisk Landsforenings bronzemærke. Det økologiske bronzemærke fungerer som et bevis for, at 30-60 procent af alle indkøbte føde- og drikkevarer på efterskolen er økologiske.

I køkkenet har man siden slutningen af 2017 arbejdet for at fremme økologien, og i forbindelse med tildelingen af mærket udtaler BGI akademiets køkkenchef, Mette Hyldgaard, at de glæder sig over det tildelte bevis for, at der i højere grad fokuseres på økologien:

“Vi er glade for, at det endelig er lykkedes at få bronzemærket. Processen har været længe undervejs og blev yderligere forsinket på grund af Corona, så det er dejligt, at vi nu er kommet i mål."

Skærmbillede 2021-11-25 kl. 10.05.58.png

Bronzemærket skaber mere kreativitet

Med det nye mærke hører også en række forpligtelser. Eksempelvis skal andelen af økologiske varer dokumenteres gennem regnskaber, der sendes til Økologisk Landsforening. Men hvad betyder det egentlig for selve madlavningen, at der i højere grad er fokus på grøntsager frem for kød?

 

MH.jpg
"Det kræver helt klart mere af os som fagfolk, og det skaber på én eller anden måde mere kreativitet, når vi i højere grad bruger grønsager i retterne"

Mette Hyldgaard, køkkenchef

Mette Hyldgard mener, at disse krav er med til at sikre, at der bliver tænkt alternativt i køkkenet:

”Vi skal tænke mere i bæredygtighed, sæson og madspild end tidligere. Det øger kreativiteten og kræver mere af os som fagfolk. Vi er eksempelvis begyndt at lave retter med flere grove grøntsager, og vi bruger andre proteiner som linser i den varme mad. Derudover har vi flere dage med vegatar- eller fiskeretter, hvilket giver flere ressourcer til økologien.”

 

Lettere for eleverne at forholde sig til økologi

Eleverne er i høj grad bevidste om både samfundet og klima, og ifølge Mette kan det også mærkes, når eleverne er med i køkkenet:

”At vi i højere grad fokuserer på økologiske råvarer ligger også i tråd med FN’s Verdensmål, som eleverne har arbejdet med – og det er let for dem at forholde sig til, da det også påvirker dem.”

 

Rent praktisk betyder det økologiske bronzemærke også, at Økologisk Landsforening kan foretage kontrol af, hvorvidt betingelserne bliver overholdt. Derudover skal køkkenet indsende regnskaber, som dokumenterer andelen af økologiske indkøbte varer. 

Du kan læse mere om Øko-mærkerne og betingelserne for henholdsvis bronze-, sølv- og guldmærke på Økologisk Landsforenings hjemmeside her.

 

Flere nyheder

Se vores linjer

Vi benytter cookies

OK