Amerikansk inspiration til konfliktløsning

Carol Mathews fra Michigan har tilbragt en uge på BGI akademiet, hvor hun har lavet workshops for både elever og lærere.

Vi har haft fornøjelsen af at have besøg af Carol, som har delt ud af sine erfaringer fra USA. Hun gik for nogle år siden på pension efter et arbejdsliv som lærer på forskellige skoler i Michigan, og har efterfølgende fungeret som konsulent på adskillige amerikanske skoler. 

Ét af temaerne for hendes workshops er konflikthåndtering - og netop konflikthåndtering kan have stor relevans for en efterskole som BGI akademiet. 

At være efterskoleelev kan være en udfordring for nogle, når man konstant er omgivet af mennesker. Ligeledes kan der let opstå udfordringer på værelset, hvis man i perioder oplever, at tingene ikke fungerer med værelseskammeraterne. 

Som et vigtigt værktøj til at håndtere eventuelle konflikter på værelset har Carol arbejdet med det positive mindset med eleverne. Helt basalt går det ud på at håndtere konkrete situationer, så man selv får det bedre - og når man selv føler sig godt tilpas, vil dette kunne bidrage positivt til stemningen blandt dem, man omgås. 

"Hvad kan jeg gøre for at få det bedre i denne situation" er ifølge Carol et spørgsmål, som eleverne vil kunne få gavn af at stille sig selv. I mange tilfælde vil det være svært eller endda umuligt at ændre en given situation. I stedet handler det om at  tilpasse sig situationen og få det bedste ud af den. Ofte kan man ikke ændre situationen, men man kan ændre måden man håndterer den på. I enhver konflikt vil der være valg, som man skal træffe, og i den forbindelse handler det hver gang om at vælge en positiv løsning. På den måde kan man selv vælge sin næste positive følelse.

 

Skills til skole, sport… og livet generelt

Mange elever oplever et stort pres i hverdagen, når skolegang skal harmonere med diverse fritidsaktiviteter. Carols konflikthåndteringsworkshops har samtidig til formål at give eleverne værktøjer, der kan hjælpe dem i hverdagen. Dette gælder også den sportslige del af livet som efterskoleelev, hvor man via det mentale fokus også kan forbedre sine præstationer - Både på kort og langt sigt. 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

IMG_2003.JPG

Netop det mentale er i fokus på vores nye linje Lifeskills, der blandt andet skal give vores elever værktøjer, der kan hjælpe dem i hverdagen.  Linjen er en kombinationslinje for piger, der blander mentaltræning, psykologi, kommunikation og meget andet. Der er fordybelsessamtaler i løbet af skoleåret, kropspleje, spa, sauna og massage. Lifeskills skal kombineres med enten fodbold, håndbold, fitness, dans, rytmisk gymnastik eller spring. Læs mere om linjen her.

 

Carol er i øvrigt mor til Jonn Mathews, som underviser i engelsk og amerikansk fodbold på BGI akademiet. Læs om hans vej fra USA til Danmark her. 

 

Du kan også læse mere om livet som elev på Danmarks næststørste efterskole her

Se alle vores linjer

Flere nyheder

Vi benytter cookies

OK