BGI akademiet indgår lokalt håndbold-samarbejde med HH Elite

Med det nye samarbejde styrker BGI akademiet sit fokus på håndbold i både efterskole- og campregi. Målet er at give kommende håndboldtalenter ideelle betingelser for både træning og kampe – og at komme helt tæt på elitemiljøet i en tryg efterskolekontekst med fokus på udvikling og fællesskab.

Skærmbillede 2021-08-05 kl. 14.16.41.png

Når det kommende års håndboldelever løber på banen, kan de se frem til endnu flere fordele og træningsmuligheder i deres efterskoleår. Et nyt lokalt klubsamarbejde med HH Elite betyder blandt andet, at eleverne nu også har mulighed for at træne med og spille kampe i HH Elite, samtidig med at de passer deres skole og træning på BGI akademiet og får alle oplevelserne med i deres efterskoleår. Kort sagt; mulighed for at dygtiggøre sig yderligere med flere træningspas, kampe og spilletid i både efterskole og klubregi.

Samspillet mellem BGI akademiet og HH Elite er ikke helt nyt. Det er dog først nu, at BGI akademiet og HH Elite indgår et mere formaliseret samarbejde, der ikke blot får betydning for håndboldeleverne, men også efterskolens håndbold-camps. Både BGI akademiet og HH Elite er i forvejen en del af Team Danmark samarbejdet i Horsens Eliteidræts-kommune, som også en række øvrige samarbejdsklubber er en del af. Derudover har en af BGI akademiets håndboldtrænere tidligere spillet i klubben. Med det nye samarbejde tilføjes desuden endnu et nyt ansigt på trænerbænken. Cheftræner, Lars Frederiksen, i HH Elite, bliver nemlig fast gæstetræner på det i forvejen stærke BGI-trænerteam.

Skærmbillede 2021-08-05 kl. 14.03.38.png

Et perfekt match

Direktør i HH Elite, Jørgen Møller, er begejstret for det nye samarbejde;

Det nye samarbejde er et perfekt match, som jeg forventer mig meget af fremover. HH Elite blev skabt med det formål at fastholde og tiltrække unge mennesker til en social sport som håndbold. Her er samarbejde med BGI et vigtigt element. BGI stiller en lang række faciliteter til rådighed for HH Elite så træning mm. kan tilføres nye dimensioner idet disse faciliteter ikke findes i vores nuværende træningsmiljø. Samtidig bliver vores spillere og trænere synlige hos BGI og kan støtte op om og inspirere nuværende elever ved at være en aktiv del af hverdagen.

Også cheftræner, Lars Frederiksen, ser frem til det nye samarbejde og betegner den som en vigtig samarbejdsaftale de kommende år:

En af Danmarks bedste og mest eftertragtede idrætsakademier ligger lige uden for Horsens og skal danne rammen om HH Elites dameligahold i den daglige træning. BGI´s faciliteter er så gode for HH Elite, at flere træninger og træningslejre vil foregå på BGI akademiet. Det giver en unik mulighed for at invitere internationale store klubber til, som skal skabe rammen om bedre træningsmiljø. HH Elite bliver i dette samarbejde også ansvarlig i forskellige håndboldevents på akademiet, hvor børn og unge kan få en oplevelse for livet og blive trænet af flere landsholdsspillere, som HH Elite stiller til rådighed til stor glæde for alle.

Jeg glæder mig enormt meget til at komme ud og undervise eleverne. Og jeg håber med min erfaring, at vi sammen kan inspirere og udvikle en masse dygtige håndboldspillere på BGI til glæde for dansk håndbold i fremtiden. ”, siger Lars Frederiksen.

JP Nielsen, leder af Sportsakademiet på BGI akademiet glæder sig over det nye samarbejde:

Det nye samarbejde mellem BGI akademiet og HH Elite har et spændende udviklingspotentiale for både vores efterskoleelever og HH Elite som klub. Jeg glæder mig meget på vores kommende elevers - og håndboldlærerteamets - vegne. De kommer meget tæt på HH Elites ligahold, og både elitespillere og trænerteamgruppens erfaringer til stor gavn for de unge mennesker. HH Elite kommer til at færdes på BGI akademiet i hverdagen, hvor de skal forestå træningspas med vores elever, men de bliver også en del af vores håndboldcamps for børn og unge på BGI.

Klubben har et stærkt værdisæt rent menneskeligt, hvilket har været en væsentlig årsag for begge parter som et fundament i samarbejdet – et samarbejde som vi begge ser mange muligheder i nu og på sigt. Vi har allerede aftalt turneringskampe til afvikling på BGI akademiet, og det vil uden tvivl give både efterskoleeleverne, klubben og tilskuerne en super god oplevelse.” siger JP Nielsen.

Første aktion i samarbejdet har allerede fundet sted. I sommerferien afholdt BGI akademiet og HH Elite fælles Håndbold Talent Camp på BGI med HH Elites spillere og trænere i spidsen for trænerteamet.

Også den første træningslejr har fundet sted på BGI akademiet. I den forgangne uge var HH Elite og Sävehoff fra Sverige på BGI akademiet, der lagde træningsfaciliteter, baner og lokaler til.

Forude venter et nyt efterskoleår med masser af håndboldoplevelser i sigte. Vi glæder os til det nye samarbejde.

Flere nyheder fra BGI akademiet

Kommende arrangementer

Camps på BGI akademiet

Vil du vide mere?

Kontakt vores administration

Tlf: 75681022 eller mail: info@bgi.dk

Håndboldpiger.jpg

Vi benytter cookies

OK