To nye Goal Stations: BGI akademiet opfører nyt omfattende træningsområde

To nye Goal Stations skal sikre BGI akademiets (fod)boldspillere de bedste træningsvilkår, og et nyt tæt samarbejde med Winther Sport og Fritid skal sikre et kontinuerligt udviklingssamarbejde omkring det.Gravemaskinerne er sat i offensiven, og de nye træningsfaciliteter forventes at stå klar til pinse. Målet er, at flere af efterskolens linjer får mulighed for ugentlige træningspas i det nytænkende træningssystem.

Goal Stations er på nuværende tidspunkt en træningsmetode, som kun er få danske elitespillere og klubber forundt. Fra foråret er BGI akademiets boldspillere – og i høj grad fodboldspillere – dog nu en del af dem, der kan sætte støvleknopperne i et unikt udbud af træningsfaciliteter i netop sådan et. Helt præcist er der faktisk tale om to stk; ét station specifikt til fodbold og ét station bestående af en multibane, hvor også håndbold, amerikansk fodbold, volley og basketball, kan få gavn af det omfattende facilitetsudbud. 

JAC_goalstation_8532

Træningsmetode til alle niveauer

BGI akademiet arbejder målrettet med talent- og individuel udvikling, og den nye træningsmetode er ideel til formålet om at udvikle den enkelte spillers færdigheder;

Vi har hele tiden fokus på, hvordan vi optimerer vores træningsvilkår. Til det formål er et Goal Station, og de træningsredskaber det indeholder, fantastisk. Træningsudstyret er egnet til alle spillere, hvad enten der er tale om forsvar, angriber eller målmand, og det kan tilpasses den enkelte spillers niveau. Dermed kan vi nu i endnu højere grad udfordre og skærpe den enkelte spillers opfattelsesevne og reflekser samt tilpasse øvelser til spillere på det allerhøjeste niveau.

Det er selvfølgelig i høj grad også holdtræningen, der rykker spillerne, men den individuelle træning giver uanede muligheder for at forbedre både styrker og svagheder. Det de bygger på dér er direkte til at overføre til banen, og det bedste er, at vi kan bruge de to Goal Stations som træningstilbud for en række af vores linjer. De to Goal Stations gør træningen sjovere, og det er vigtigt. Vores mål er at skabe et inspirerende træningsmiljø med en legende, lærende tilgang – uanset niveau.”, siger JP Nielsen, leder og fodboldtræner på BGI akademiet.

 

Boldkanon

Avanceret boldmaskine og trådløst fitlight

Det positionsbaserede træningssystem tilbyder en ekstremt høj gentagelseseffekt. Det kan genskabe kampsituationer, og på baggrund af disse give information om hvor hurtig og effektiv spilleren er, og hvordan succesraten ser ud. Systemet er baseret på den nyeste teknologi, og det er ikke muligt at blive bedre end det. Det kan køre hurtigere og med forskellige niveauer. De to primære faktorer er den avancerede boldmaskine og det trådløse Fitlight, der styres via en iPad. Boldkanonen aktiveres af spillernes bevægelser og/ eller reaktioner. Dermed er det muligt at træne både teknisk, taktisk og fysisk – hurtighed, smidighed og eksplosivitet – med eller uden bold. Der kan trænes tæmninger ved hjælp af boldkanonen, orientering i 360 arenaen eller præcision i afslutninger med Goal Target og fitlight. Mulighederne er så godt som uendelige.

JAC_goalstation_8530

Særligt fokus på pigefodbolden

På BGI akademiet prioriteres pigefodbold højt, og der arbejdes kontinuerligt på at skabe de bedste rammer herfor. Med de nye Goal Stations får pigerne de allerbedste betingelser for at udvikle deres talent.

Hvis vi kan være medvirkende til at flere piger og kvinder vælger, og bliver i, dansk fodbold vil vores mål være nået. Vi ønsker et øget fokus på pigefodbold, og her har vi muligheden for at give pigerne de bedste træningsvilkår og betingelser for individuel træning. Vi håber, at vi med de nye tiltag kan vække opmærksomhed og måske endda kan skabe samarbejde med klubber og øvrige interessenter i forhold til en kontinuerlig udvikling af fodbold med særligt fokus på pigernes talentudvikling.”, siger JP Nielsen.

Tæt samarbejde med Winther Sport og Fritid

De to Goal Stations, og det omfattende træningsområde, bliver udviklet og opført i samarbejde med Winther Sport & Fritid. Winther Sport & Fritid leverer og bygger, og tanken er, at det nye samarbejde skal sikre et kontinuerligt og fremadrettet udviklingsarbejde på området. 

Tager opstilling til foråret

BGI akademiet bliver den første efterskole med et Goal Station, og både efterskolen og kursusakademiet ser frem til at kunne tage de nye faciliteter i brug i forbindelse med både camps og faste træningspas for unge talenter og klubhold.

 

Se mere om Fodbold på BGI 

Læs mere om vores nye Goal Station

Please accept marketing cookies to watch this video

JAC_goalstation_8533

Flere nyheder fra BGI akademiet

Linjerne på BGI akademiet

Kommende arrangementer

Vi benytter cookies

OK