BGI akademiets bestyrelsesformand Børge Jørgensen takker af efter 18 år

Af: Børge Jørgensen, nu tidligere bestyrelsesformand på BGI akademiet

For sidste gang er er jeg pennefører på en bestyrelsesberetning for BGI. Tillad derfor at tilbageblikket bliver noget længere end til 2017 og mere personligt.

Børge Jørgensen.jpg

En dag tidligt i 2000 inviterede daværende formand Sidsel Ullersted sig på kaffe hos mig. Ledsaget af kaffen fulgte en opfordring til at indtræde i bestyrelsen. Det kunne jeg ikke sige nej til, og det er blevet til 18 fantastiske år.

Der er sket meget på 18 år


I de 18 år er der sket mangt og meget på BGI. Lad os rette opmærksomheden på nogle nøgletal. Ikke for tallenes skyld, men for perspektivet og for at vise hvor meget der har været i gang:

  • Fra 114 års elever til 580 årselever. Det er gange 5.
  • Fra 21 medarbejderes årsværk til 90 medarbejderes årsværk. Det er gange 4.
  • Fra 14 læreres årsværk til 57 læreres årsværk . Det er gange 4,5.

Med udvidelse af de fysiske rammer med springcenter, elevhuse i flere omgange, undervisnings-hus med forstanderbolig, fabrikken med parkourcenter og dansesale, højhuset med nyt køkken og spisesal, kunstgræsbane. Ja jeg kunne blive ved.

En efterskole for tidens og fremtidens unge

Det er jo ikke de fysiske rammer, der skaber det gode efterskoleophold. Men det er en del af det. Men er BGI så blevet så stort, at det ikke er “ rigtig” efterskole? Jeg ved ikke, hvordan man i 2018 definerer, hvad ”rigtig” efterskole er. Men jeg ved, at BGI ikke er den efterskole, jeg begyndte med at være i bestyrelsen i, i 2000. Jeg har engang sagt det på den måde, at vi på BGI driver efterskole for tidens og fremtidens unge, og når jeg ser på tallene i det lange perspektiv, går det faktisk ret godt med det. I hvert fald er der ikke udfordringer med at få skolen fyldt. Vi må således gøre det på en måde, som forældrene og de unge synes om.

BGI har - sammen med mange andre gode større skoler -med udvidelse med smalle linjer, opsamlet en gruppe af unge, der ikke drømte om at tage på efterskole.

Hele Danmarks efterskole

BGI lever i den grad op til sloganet om “hele Danmarks efterskole”;

  • BGI tager de stærke og de sårbare.
  • BGI tager bredden og eliten.
  • BGI tager fra hele landet og også gerne udlandet.

Dette betyder en mangfoldighed, som tvinger de unge til at forstå, at de er en
del af et samfund - både når de er på BGI - men også når de kommer hjem, som gør, at de har en verden uden for det, man kan nå med en selfiestang.

Tak til det utal af engagerede medarbejdere jeg har mødt.
Tak til Helle og Troels for mange gode samtaler og “kampe”.
Tak til alle jeg har været i bestyrelse med.

Uden jer havde BGI ikke været, hvor vi er i dag, og I har alle beriget de seneste 18 år af mit liv på en måde, jeg ikke vil glemme.

VI GJORDE DET SGU. BLIV VED MED DET.

Mest på egne vegne.
Børge Jørgensen.

Flere nyheder fra BGI

Se bestyrelse og øvrige medarbejdere på BGI

Se alle linjer

Kommende arrangementer

Vi benytter cookies

OK