Ole Holmskov vinder pris for gymnastikforskning

Vores Team-Gym- og springlærer, Ole Holmskov, afsluttede sit idrætsstudie på Syddansk Universitet med et speciale omhandlende de fysiske karaktertræk hos Team-Gym-gymnaster. Ved den seneste udgave af H.C. Andersens Gymnastikkongres, der afholdes af Odense Gymnastikforening, præsenterede han resultaterne fra sin forskning. Præsentationen blev belønnet med prisen for årets gymnastikforskning. 

Oles speciale tager udgangspunkt i en række fysiske tests af mandlige og kvindlige gymnaster fra Team-Gymlandsholdene. De fysisk tests, der er blevet gennemført på syddansk Universitet, omfatter eksempelvis hoppetests, styrketests og sprinttests. Formålet med specialet var blandt andet at skabe et fundament for træningen af subeliten inden for dansk Team-Gym. 

Gennem undersøgelserne har Ole fundet frem til en række karakteristika hos TeamGym-udøverne. I forhold til andre gymnastikgrene som eksempelvis idrætsgymnastik er TeamGym-gymnasterne i gennemsnit både højere og tungere. Samtidig har gymnasterne en stor maksimalstyrke og en enorm portion eksplosiv styrke, hvilket kommer dem til gode, når der skal sættes af i trampolinen. Den eksplosive styrke, der kendertegner gymnasterne, er også essentiel i forbindelse med tilløbet, hvor hastigheden i mange tilfælde både øger springkraften og kontrollen af afsættet. 

Resultaterne af Oles forskning vil ligeledes blive brugt i forbindelse med undervisningen af gymnasterne på BGI akademiets TeamGym-linje, hvor han selv er blandt underviserne. I løbet af skoleåret vil der blive lavet fysiske tests, hvor resultaterne følges. Udover at følge elevernes fysiske udvikling er formålet at skadesforebygge og skabe et bedre fundament for deres gymnastiske udvikling. De forskellige tests vil med tiden blive udviklet yderligere, så resultaterne i højere grad vil blive anvendelige. 

 

Ole Holmskov har selv en gymnastikbaggrund inden for TeamGym og powertumbling, og udover at undervise på BGi akademiet er han tilknyttet som fysisk vejleder hos TeamGym Aarhus (TGA)

 

 

Læs mere om vores TeamGym-linje her

Se vores linjer

Flere nyheder

Vi benytter cookies

OK