Årgang 18/19 er landet... og de har det godt

Første (efter)skoledag blev overstået i flotteste stil med brede smil, åbne sind, og en helt tilpas mængde sommerfugle i hvert eneste hus. Med over 30 grader blev det en varm velkomst! 

Den næste uge står i fællesskabets tegn med hushygge, fællesture, husbillede-forevigelse, aftenaktiviteter, BGI-dåb og meget meget mere. Programmet byder på alt det, der skal til for at ryste det nye elevhold godt sammen. Vi bestræber os på at dele nogle af alle de sjove oplevelser på vores sociale kanaler, som I er meget velkomne til at følge med på. Især Instagram og Facebook kommer til at give jer et godt indblik i hverdagen på BGI. Dog har oplevelserne førsteprioritet. Vi bruger vores primære tid sammen med eleverne og vi kan ikke garantere, at alle bliver foreviget, så I kan få et glimt af lige præcis jeres søn eller datter.

38473460_1903353273034556_1713324778644832256_o.jpg

Et helt år på sidelinjen – gode råd til mor og far

Når ens datter eller søn tager på efterskole, flytter de hjemmefra for en stund. Det er en ny hverdag for hele familien, og det at flytte hjemmefra kan være en udfordring for alle elever – og forældre. For et par år siden lavede efterskoleforeningen nedenstående film; Der er mange plusser ved et år på efterskole, men der er også et minus; forældrene kommer til at savne børnene. Filmen kan I se herunder. 

Please accept marketing cookies to watch this video

Mor og far vil savne dig

Morogfarfilm

Vi vil bare sige; Sting har ret :-) Og sandheden er, at der venter jeres unge et helt fantastisk år med venskaber og minder for livet. Vi har ikke set nogle biler i overvågningsberedskab på p-pladsen endnu, men vi vil gerne give jer et par gode råd med på vejen som efterskoleforældre alligevel.

#1

Glæd dig på din søn eller datters vegne og hav tillid til, at han/hun nok skal klare sig. Du har givet dit unge menneske en fantastisk mulighed for at udvikle sig personligt, fagligt og socialt. Din nye rolle som efterskoleforældre kræver derfor, at du træder lidt i baggrunden, har tillid til at dit barn kan klare sig og signaler det til ham/hende.

#2

Intet nyt er godt nyt. Der foregår rigtig meget i hverdagen på efterskole og jeres søn eller datter bruger meget tid på at falde til og danne nye relationer. Det er derfor ikke altid, der er overskud til at ringe hjem eller skrive. En god idé er at lave en aftale om, at de selv tager kontakt til jer, når de har overskud til det.

#3

Lyt men gå ikke aktivt ind i problematikker og udfordringer, før du har talt med huslæreren. Det er vigtigt, at I stoler på jeres kontaktperson og henviser til de voksne. Er du bekymret, kan du altid kontakte huslæreren.

#4

Giv tid og giv plads. Send kun en brøkdel af de sms’er, du har lyst til, og hvis du savner din søn eller datter, så tal med venner eller ægtefælle om det. Skriv jeres barn ud af familiekalenderen de weekender, hvor det er muligt, så din søn eller datter får så mange oplevelser med sig som muligt fra sit efterskoleophold.

#5

Og det allervigtigste; Nyd hvert sekund. Før man ved af det, er det hele overstået. Allerede i løbet af den første tid, vil din søn eller datter modnes og vokse med opgaven at skulle klare mere selv. Nyd de små og de store skridt og glæd dig over alle de gode oplevelser, der følger med.

 

Jeres opbakning og tilstedeværelse fra sidelinjen det næste år, kommer til at betyde meget mere, end I tror. Nyd din unges udvikling og glæd dig til at høre om alle oplevelserne.

 

Flere nyheder

Linjer

Vi benytter cookies

OK