Helge Vammen: Kommunikationsmedarbejder og landsholdsgymnast

Af: Jonas Kjærsgaard, journaliststuderende

Med beskedenhed kommer man langt

BGI akademiet ansatte i december 2016 elitegymnast Helge Vammen som kommunikationsarbejder. Siden har den beskedne aarhusianer formået at kombinere redskabsgymnastik på internationalt eliteniveau med den daglige gang på efterskolen.

I den forgangne måned vandt Helge og resten af VIK Aarhus-holdet DM for hold i redskabsgymnastik for niende gang i træk få uger efter hjemkomsten fra VM i Canada. I foråret blev det ligeledes til en triumf, da Helge stod øverst på sejrsskamlen til det individuelle DM.

Selv mener Helge, at en nedtrapning af træningsmængden har været afgørende for, at hans krop i øjeblikket føles bedre end det har været tilfældet de sidste fem år. Det har været afgørende for, at han, selv med fuldtidsjob, fortsat kan være med i eliten af dansk gymnastik:

- "Frem mod sidste OL-kvalifikation trænede jeg 25 timer om ugen, men nu handler det for mit vedkommende om at træne smart frem for hårdt. Jeg ved præcis, hvad jeg skal og ikke skal til træning - Og så er det fedt at have min daglige gang på BGI, hvor jeg kan bruge min uddannelse i et sportsligt miljø".

Som skræddersyet til BGI

Leder på BGI Akademiet, Helle Vestergaard, er ikke i tvivl om, at BGI i december 2016 gjorde sig noget af et scoop:

- "Med ansættelsen af Helge har vi fået en enormt dygtig kommunikationsmedarbejder, som har den faglige baggrund i orden. Derudover ser vi det som et kæmpe plus, at Helge fortsat er en del af elitemiljøet i gymnastikverdenen. På BGI har vi en arbejdsplads, som giver plads til den slags, lyder Helles rosende ord."

Én sæson ad gangen

Trods flere alvorlige skader i løbet af sin tid som elitegymnast, som tidligere har truet med at stoppe karrieren, har Helge fortsat mod på mere. Han tager en sæson ad gangen, og hvem ved – måske det kan blive til det 52. individuelle danske mesterskab, når Helge til foråret endnu en gang tager kampen op imod den resterende del af gymnastikeliten i Danmark.

Fakta om Helge Vammen:

Alder: 31 år

Bedrifter: 11 Nordeuropæiske titler, 2 x EM finale-deltager, World Cup-vinder, 51 individuelle DM-titler og 9 Hold DM-titler. Han har fået et trick opkaldt efter sig ("en Vammen") i det internationale gymnastikforbunds Code of Points og er tre gange kåret som årets sportsnavn i Østjylland. Han har også modtaget HKH Kronprins Frederiks legat samt Gunnar Nu Fondens hædersmedalje. 

Bedste VM-placering: Nr. 32

Bedste EM-placering: Nr. 11

TV: Han har blandt andet deltaget i Vild Med Dans, hvor han nåede til program 8 samt været OL-kommentator på DR1. 

Uddannelse: Master i Corporate Communication. Bachelor i International Erhvervskommunikation. Begge ved Aarhus Universitet

Bopæl: Horsens

IMG_0433.JPG

Flere nyheder

Se vores linjer

Vi benytter cookies

OK