Fra rudy til full-half på få måneder

Selvom Sean Bosman kun havde begrænset erfaring med gymnastikken, da han skulle på efterskole, valgte han alligevel springlinjen på Gymnastikakademiet. I dag er hans springniveau bogstaveligt talt nået helt nye højder, og når efterskoleopholdet slutter, fortsætter han med gymnastikken i Aarhus.

Sean er 17 år gammel og er nu i gang med sit andet år på BGI akademiet. Det første år var som ”almindelig” elev på spring-parkour-linjen og i dette skoleår er han serviceelev, hvilket vil sige, at han delvist følger undervisningen for derudover at hjælpe til med praktiske opgaver på skolens områder.

Kendskabet til gymnastikverdenen var for Sean forholdsvis begrænset inden turen gik mod Hornsyld. Faktisk var det kun blevet til enkelte træninger i den lokale gymnastikforening i Grenå.

Efter de få træningstimer havde han lært at lave en forlæns salto med halv skrue fra minitrampolinen. Det var det eneste spring han havde med sig i bagagen, da han i 2017 tjekkede ind på BGI akademiet for første gang. Interessen for gymnastikken og i særdeleshed spring var dog hurtigt voksende, og skolens indbydende faciliteter gjorde på ingen måde interessen mindre.

I løbet af sit første efterskoleår skete der hurtigt en udvikling i springniveauet:

 

”Mellem juleopvisningen og starten på opvisningsperioden skete der vildt meget. Jeg gik fra at kunne lave en salto med halvanden skrue til at lave en lukket full half (red. dobbelt forlæns salto med halvanden skrue). Der var smæk på i den periode”, siger Sean.

Der er fast springundervisning mandag, onsdag og fredag og så teamgym mandag og torsdag. Derudover er der også ofte spring som en del af de fælles gymnastiktimer. Som supplement til det bliver der næsten hver aften brugt tid i enten springcentret eller streethallen.

 

Forum Horsens er højdepunktet

Opvisningssæsonen beskriver Sean som en periode med masser af højdepunkter. Perioden er en form for kulmination på flere månedernes forberedelser og at få respons fra publikum og folk fra andre efterskoler er en stor del af oplevelsen:

 

”Det er fedt at få feedback fra andre – og fedt at få at vide, at man har været med til at skabe et unikt koncept i opvisningen, som folk ikke har set før”, siger han.

Hvis han skal nævne én opvisning, der sidste sæson var højdepunktet, er der ingen tvivl at spore hos Sean, når han nævner det store efterskolestævne i Forum Horsens.

 

”Forum Horsens-opvisningen er jo den største af opvisningerne, og følelsen den følelse, man får, når man træder ind i arenaen sammen med kammeraterne er helt unik. Jeg er virkelig glad for, at jeg får lov til at opleve det igen til april. Det er jo en helt ny opvisning, så det bliver på ingen måde copy/paste fra sidste år”.

 

Fortsætter med gymnastikken efter BGI

Til sommer, når to år på BGI akademiet er slut, fortsætter gymnastikken for Seans vedkommende hos TeamGym Aarhus, som er blandt landets førende klubber inden for TeamGym. Klubben har udover flere tidligere BGI-elever også tilknyttet Frederik Jaquet og Ole Holmskov, som til daglig er lærere og gymnastikundervisere på BGI akademiet. 

Udover at lave gymnastik i Aarhus starter Sean på gymnasiet i Grenå efter sommerferien. Gymnasiet kommer uden tvivl til at fylde meget i de tre år, der kommer efter sommerferien, men han håber at holde fast i træningen hos TeamGym Aarhus et par gange om ugen. 

"Min interesse for gymnastikken er vokset meget i løbet af min tid på BGI, så det er helt klart noget, jeg vil fortsætte med", afslutter Sean.  

 

 

Hvis du har lyst til at opleve Gymnastikakademiet- og Sportsakademiets opvisninger, kan du finde tourplanen her.

 

 

 

 

Læs mere om TeamGym eller springlinjen her.

Flere nyheder

Se vores linjer

Vi benytter cookies

OK