Nyt samarbejde med Bakken Bears - BGI akademiet i fælles opstilling med basketligaens to bedste hold

Når Bakken Bears og HIC-basket sædvanligvis møder hinanden, er det på hver sin banehalvdel med hver deres formål; at vinde titlen og guldet, som begge hold har kæmpet om de sidste mange år. Nu mødes de to imidlertid på midten med efterskolen BGI akademiet som fælles interesse og samarbejdspartner.

Det nyligt indgåede samarbejde mellem Bakken Bears og BGI akademiet betyder, at begge hold nu samarbejder med BGI akademiet på baggrund af et fælles ønske om at udbrede kendskabet til basketball og styrke udviklingen heraf. Med særligt fokus på den unge målgruppe.

 

BGI akademiet har samarbejdet med HIC-basket gennem snart 3 år. Samarbejdet betyder blandt andet, at Arnel Dedic, gæstetræner for basketlinjen flere gange årligt, og at HIC-basket samarbejder med BGI om camps og trænere dertil.  Det er tanken, at det nyligt indgåede samarbejde med Bakken Bears skal byde på lignende muligheder i forhold til særligt arbejdet med camps og det at sætte større fokus på de unges interesse og glæde ved sporten - for alle uanset niveau. For eksempel er de indledende overvejelser i forhold til en større basketcamp sat i spil.

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears, anser BGI akademiets som et godt match i ønsket om udviklingen af basketball;

Vi vil gerne styrke de miljøer, der er seriøse omkring udviklingen af basketball, og her er BGI akademiet et rigtig godt match. Vi kan forhåbentlig hjælpe hinanden til at endnu flere unge mennesker får gode oplevelser med basketball, og at de får styrket deres evner på banen.”, udtaler Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears.

Også Lennart Jensen, Formand for HIC-basket ser BGI akademiets nyligt indgåede samarbejde med Bakken Bears som et positivt skridt i udviklingen om det fælles ønske for sporten;

HIC-basket har nu gennem 2 år samarbejdet med BGI akademiet med henblik på at etablere et jysk efterskolekraftcenter i basket. Nu forener efterskolen kræfterne med Bakken Bears. Dermed går Danmarks 2 førende klubber sammen med en idrætsefterskole for at skabe de bedste forudsætninger for sporten og fremtidens spillere.”, siger Lennart Jensen, Formand for HIC-basket.

BGI akademiet oprettede basketball som linjefag for 2 år siden. I år går der 24 elever på linjen – heraf 4 piger. Forhåbningen er, at der allerede næste år vil være flere piger på linjen, og BGI akademiet ønsker derfor også at være med til at sætte særligt fokus på pigebasket og tiltrække yderligere interesserede dertil. Et fokus som også de to klubber og Danmarks Basketball Forbund har øje for. BGI akademiets leder af Sportsakademiet, JP Nielsen, ser derfor også frem til det nye samarbejde med Bakken Bears og mulighederne i nu at samarbejde med basketligaens to bedste hold om udviklingen af sporten og de unges interesse herfor;

Vi er stolte af at være en del af så stærk en holdopstilling. Hvert af de to samarbejder vil kunne bidrage til en samlet stærkere indsats for sporten. Vi vil gerne være firstmovers og i front, når det handler om sport, udbredelse og sikring af de bedste vilkår for det – og for dets unge spillere uanset niveau. Desuden har vi en særlig interesse i at kunne tilbyde både piger og drenge de samme udviklingsmuligheder. Det er vores seneste tiltag med etablering af to nye Goal Stations, med blandt andet basketkurve og fitlight-træning, også et udtryk for. ” siger JP Nielsen.

Opvisningskamp mellem HIC-basket og Bakken Bears på BGI – mandag d. 27. aug.

De to klubber mødes til en opvisningskamp mandag d. 27. aug. kl. 19.30 på BGI akademiet. Der er gratis adgang, og alle er velkomne til at kigge forbi.

Vil du vide mere om basketlinjen?

Kontakt JP Nielsen, leder af Sportsakademiet, tlf. 4214 7483

 

Eller læs mere om Basketlinjen her

Flere nyheder fra BGI akademiet

Kommende arrangementer

Vi benytter cookies

OK