Nyt samarbejde mellem BGI akademiet og Skanderborg HK

Skevet af: Helge Vammen

Skanderborg HK er én af Danmarks førende håndboldklubber, når det gælder talentudvikling. Med samarbejdet med håndboldklubben skaber BGI akademiet et endnu bedre tilbud til efterskolens håndboldspillere.

Der er måske mange, der tror, at det kan være svært at kombinere livet som efterskoleelev med klubtræning. Med det nye samarbejde med Skanderborg HK bygges der bro mellem efterskolelivet og den etablerede klubtræning.

Skanderborg HK tilbyder talentfulde elever på BGI akademiets håndboldlinje at deltage i klubaktiviteter, der tilpasses efter den enkelte elevs aktiviteter og bolig undervisning på efterskolen, hvis de har niveauet og den rette tilgang til begge dele.

Skanderborg HK og BGI akademiet samarbejder omkring planlægning af både efterskole- og klubaktiviteter, hvilket gør det lettere for elever at få efterskolelivet til at harmonere med klublivet.

DSC_3428-2.jpg

Tidligere ligatræner ansat

Samarbejdet indebærer desuden en kombinationsansættelse af tidligere ligatræner for kvinderne i Skanderborg HK, 27-årige Mikkel Voigt, der i dag er leder af Skanderborg Håndbold Elite Akademi (SHEA). Mikkels arbejde kommer udover den almindelige linjetræning til at omfatte talenttræning med ekstra morgentræninger, der tilpasses den enkelte elev. Trods sin unge alder er Mikkel en erfaren herre i håndboldverdenen, idet han udover ovenstående tjanser er U19-assistentlandstræner.

”Det er fedt, at vi kan skabe et samarbejde, der både kan gavne efterskoleelever og klubspillere. Der er mange af vores unge akademielever, der vil kunne få meget ud af et efterskoleophold, og dér kan vi jo med glæde henvise dem til BGI akademiet, hvor de samtidig kan træne i klub-regi. Ligeledes kan efterskoleelever få gode input fra træningen med klubspillerne”, siger Mikkel.

Om samarbejdet og ansættelsen af Mikkel Voigt udtaler BGI akademiets leder af Sportsakademiet, JP Nielsen:

”Vi er glade for at få en profil som Mikkel med i projektet, da han både har stor faglighed og en positiv tilgang til det hele menneske. Han er en dygtig og erfaren træner, der i høj grad kan være med til at udvikle vores elever på håndboldbanen. Samarbejdet med ham og Skanderborg HK skulle også gerne give eleverne en ekstra portion motivation.”

Udover det sportslige har samarbejdet ligeledes som formål at fremme de unges generelle trivsel og sociale liv i de forskellige sammenhænge, spillerne indgår i. De skal således lære, hvordan man får hverdagen, der udover træning indeholder boglig undervisning, til at hænge sammen. At lære, hvilke prioriteringer, der skal foretages, når man dyrker eliteidræt, er også blandt samarbejdets fokuspunkter. I den forbindelse skal tidligere håndboldspiller og OL-vinder, Christina Roslyng, også være med til at præge eleverne. Hun er uddannet coach og skal derfor stå for mentaltræningen, hvor der bliver tilrettelagt forløb til eleverne.

 

Yderligere oplysninger om samarbejdet kan fås hos leder af Sportsakademiet på BGI akademiet, JP Nielsen på telefon 42147483.

 

Læs mere om håndboldlinjen på BGI akademiet.  

Flere nyheder

Vi benytter cookies

OK