Snart færdig med 8. eller 9. klasse? Hvad så nu?

Skevet af: Helge Vammen

Danmarks Evalueringsinstitut har netop udgivet en rapport, der fokuserer på unge i 8. klasses tanker om uddannelse – Og her spiller efterskolen en afgørende rolle hos mange.

Mens mange fokuserer på at komme hurtigt videre til de gymnasiale uddannelser efter afslutningen af 9. klasse, tager rekordmange unge et år på efterskole. Ifølge Danmarks Evalueringsinstitut fylder valget af ungdomsuddannelse så meget, at halvdelen af eleverne i 8. klasse oplever et stort pres. Samtidig med, at mange oplever dette pres, føler nogle elever, at de ikke får nok hjælp i forbindelse med det store valg.

Selvom valget sættes på dagsordenen i skolen, er det oftest familien, der bliver omdrejningspunkt for refleksionerne. Her spiller forældrenes input ikke overraskende en afgørende rolle. Både forældrenes valg af ungdomsuddannelse, erhvervsmæssig baggrund samt forældrenes forventninger påvirker i høj grad eleverne inden valget. Den kollektive vejledning, som er på programmet i skolen, har knap så stor indflydelse på valg af både efterskole og ungdomsuddannelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

DSC_7821.jpg

Efterskolen gør eleverne klar til ungdomsuddannelsen  

I forbindelse med valget af efterskole har det hos de fleste en afgørende betydning, at de unges ældre søskende har været på efterskole.

Når de unge skal vælge, hvorvidt de vil på efterskole, bliver det faglige indhold ofte overskygget af alt det andet, som et efterskoleophold indebærer. Fællesskab, venskaber og de specifikke linjer, er blot nogle af de ting, som mange kigger på, før de tænker over det faglige, som hver efterskole har at byde på.

Med omkring 250 efterskoler i landet, kan det være lidt af en jungle at begive sig ud i, når valget skal træffes.

På BGI akademiet har vi 28 forskellige idrætslinjer, spektakulære faciliteter og sportslige traditioner. Hvad mange ofte overser er, at det faglige indhold har førsteprioritet. I løbet af skoleåret sørger vi for at klæde hver enkelt elev på til de videre uddannelser – uanset om der er tale om erhvervsrettede uddannelser eller gymnasiale uddannelser. Udover de boglige fag har vi en lang række valgfag, ligesom det også er muligt at få en international eksamen ved at vælge Cambridge IGCSE. Vi sørger selvfølgelig også for at give kyndig vejledning i forbindelse med elevernes videre uddannelsesforløb.

Med over 500 elever og knap 100 ansatte kan vi ikke benægte det faktum, at BGI akademiet er en stor skole. Det ser vi som en klar fordel. Selvom man indgår i det store fællesskab med alle andre, vil alle elever indgå i flere mindre fællesskaber, der har til formål at skabe tryghed for alle.

 

Læs mere om, hvordan vi organiserer fællesskaber på BGI akademiet her.

 

Rapporten fra Danmarks Evalueringsinstitut kan læses her.

Flere nyheder

Linjer på BGI akademiet

Vi benytter cookies

OK