Vi er med i FaceOff School Fight

Konceptet FaceOff er i bund og grund en nytænkende gymnastikkonkurrence, der tager udgangspunkt i spring, tricking, parkour og flere andre bevægelsesformer. Mens der i de traditionelle konkurrenceformer inden for gymnastikken ofte er omfattende og til tider komplicerede reglementer, er der ikke et egentligt regelret i FaceOff-konceptet: Konkurrenceformen skal være underholdende og lettilgængelig for publikum. 

Sammen med tre andre efterskoler er BGI akademiet blandt sponsorerne for det store event, der plejer at blive afholdt i et udsolgt Forum Horsens. FaceOff School Fight er et led i dette store event, hvor efterskoleelever, der har haft valgfaget FaceOff i løbet af skoleåret kan prøve kræfter med de attraktive og nytænkende springopstillinger. På grund af de nuværende Corona-restriktioner er konkurrencen og træningen dog flyttet fra de fysiske rammer i hallerne til Instagram. Her kommer der ugentligt nye udfordringer til eleverne, som efterfølgende laver videoer, der lægges op på profilen @faceoff_schoolfight_bgi. For hver gennemført challenge bliver man tildelt point. På profilen ligger der allerede nu videoer med de challenges, der er gennemført som eksempelvis at tage et mundbind på, mens man laver en baglæns salto i en havetrampolin. 

Jan Tilsted, leder af Gymnastikakademiet på BGI akademiet, er begejstret for samarbejdet med FaceOff: 

JT.jpg
“Hele konceptet appellerer til, at man både udforsker gymnastikken og kroppen. Det er en spændende kombination af leg og konkurrence, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan finde på.”

Jan Tilsted, leder af Gymnastikakademiet på BGI akademiet

Jan Tilsted fortæller også, at den virtuelle konkurrence kan være med til at styrke sammenholdet blandt eleverne:

“I øjeblikket er vi jo sammen hver for sig, og her kan FaceOff School Fight være med til at styrke motivationen hos eleverne. Eleverne udfordrer hinanden samtidig med, at vi leger og konkurrerer med de andre efterskoler, som er en del af projektet.”

Konkurrenceelementet er dog ikke det centrale, da FaceOff School Fights scoreboard primært holdes internt. Derudover afhænger fordelingen af point også af, hvor aktiv man er på platformen.

011502FC-8F03-46B7-A39C-BCF94D168F12.jpg

(Billedetekst: Holdet fra BGI akademiet, der deltog i FaceOff School Fight i Forum Horsens i juni 2019)

 

Udover at vi som efterskole er med i FaceOff School Fight, afvikler vi på BGI akademiet FaceOff Camps, hvor 10-15-ørige kan stifte bekendtskab med den nye gymnastikdisciplin.

FaceOff som valgfag ledes af to af vores dygtige springlærere, Mads Lang og Oliver Lienhøft, som begge bringer deres omfattende erfaring fra TeamGym-verdenen i spil. Du kan følge med i aktiviteterne på @faceoff_schoolfight_bgi på Instagram.

Flere nyheder

Se vores linjer

Vi benytter cookies

OK