Valgfag på BGI akademiet

VALGFAG er for dig, der går i 10. klasse. Fagene giver dig muligheden for at sammensætte dit helt eget unikke skema. Det er jo også derfor, det bliver så fedt!

SÅ DU kan godt glæde dig til det store udbud af fede valgfag på BGI akademiet. Er du til sang og musik, tænder du på debat og fordybelse, får du et kick af at bruge din krop….

Vi har valgfag for enhver smag, og lærere der brænder for at udfordre dig!

De valgfag, du kan se her på siden er valgfag, som udbydes i indeværende skoleår - der kan ske mindre ændringer fra år til år.

Som kommende elev får du tilsendt information om valgfagene i DIT skoleår nogle måneder inden skolestart.

Eksempler på valgfag

Amerikansk fodbold

Du måske hørt om Super Bowl og NFL eller måske set det i fjernsynet sent søndag aften? Du har måske leget med tanken om at prøve det, men har aldrig rigtig haft muligheden? Fortvivl ikke. Med Amerikansk Football som valgfag har du muligheden for at prøve en af USA’s største sportsgrene. Her vil du opleve en spændende blanding af taktik, fysik og psyke samlet i én sport. Der er fart på, i Amerikansk Football ser du store hits, lækre catches og hurtige kropsfinter, men bare rolig. Vi starter fra bunden og der er plads til alle, store som små. Vi træner tekniske og taktiske færdigheder på de forskellige positioner, øger generelt kropsstyrke og kondition, laver playbooks og ikke mindst, spiller spillet. Se indholdsplanen for amerikansk fodbold.

Basketball

Kan du dunke? Eller lave flotte 3-points scoringer? Helt OK hvis du kan, men det er bestemt ikke en selvfølge, for i valgfaget basketball handler det om lysten til og glæden ved det teknisk orienterede spil med den store runde bold. Træningen vil bestå af skudøvelser, afleveringsøvelser og spilsituationer, hvor vi starter med at bygge op fra bunden og efterhånden udvider til det færdige spil gennem trænings- og spiløvelser, som minder om det færdige spil til de to kurve. Du vil komme til at træne opdækning og opspil, oplæg og fantastiske skud, samt det færdige spil. Når vejret er godt, så vil du komme til at spille ”Street basket”. Glæd dig til at lave rebounds, layups, screeninger, blockouts, cuts og drives med smil og godt humør. Se indholdsplanen for basket.

Crossfit

Til dem, der ønsker at blive stærkere, smidigere og mere eksplosive er CrossFit det perfekte fag.

I dette fag kommer du nemlig til, at arbejde med en kombination af styrketræning og mobilitet. Vi kommer til at afprøve mange forskellige træningsmetoder, blandt andet: vægtløftning, kropsvægttræning, reaktionstræning, plyometrisk træning. Der bliver også afprøvet andre former af styrketræning, som Calisthenics og gymnastisk-style styrketræning. Vi bruger også et godt stykke tid på at lære at passe på sin krop, sådan at man ikke overtræner og undgår skader. Se indholdplanen her.

Alle kan være med!

Danse-/rymeNØRD

Er du meldt ind på rytme- eller danselinjen og tænker, at du gerne vil have mere end 4,5 timers træning om ugen? Og kan du slet ikke kan få nok af teknik og fysisk træning, så læs videre her! Dette valgfag er tiltænkt dig, som gerne vil noget mere med gymnastik og dans. Vi vil arbejde med forskellige former for teknik inden for både gymnastik og dans, således du kan blive den bedst alsidige bevæger. Derudover vil der også være max sved på panden til hver træning, da vi ønsker, at gøre jer både stærke og tekniske dygtige. Dette er et supplement til din normale træning på BGI. Vi skal ikke arbejde med koreografier, som I gør på linjerne, men vi har tiden til at tage et spadestik dybere ned og arbejde endnu mere med detaljer. Se indholdsplanen her.

Dansk som 2. sprog

Fagets formål er, at eleverne får trænet og øvet deres danske sprog såvel mundtligt som skriftligt. De tosprogede elever skal udvikle deres sproglige kompetencer med udgangspunkt i deres samlede sproglige forudsætninger sådan, at eleverne bedre kan forstå og anvende dansk i skrift og tale. Dette skal gavne eleverne i deres deltagelse i andre boglige fag samt i deres daglige gang på efterskole og naturligvis i deres videre og fremtidige liv.

Faget skal være med til at styrke elevernes følelse af selvværd, lyst til sproglige formuleringer og gå på mod i forhold til være aktivt deltagende i mundtlig klasseundervisning.

Faget skal være et supplement til den ordinære dansk undervisning i niende eller tiende klasse. Se indholdsplanen her.

Drama

Er der en lille skuespiller gemt i dig – eller vil du gerne lære at komme længere ud over scenekanten? Så er drama noget for dig! Dette fag skal give dig lysten til at bruge drama som udtryksform – og samtidigt også lære det at ”være på” i forskellige situationer i livet. Du får hjælp til at arbejde med dit kropssprog, og undervisningen vil blandt andet bestå af leg og bevægelse, luftvejsøvelser, mimik, sprog og vil tage udgangspunkt i både dramatisering af elevproduceret materiale, rollespil, teatersport, eventyr og udpluk fra teaterforestillinger og film. Mange gode grin undervejs, inden vi er klar til at gå på, kan ikke undgås. Se indholdsplanen for drama.

Engelsk Xtra

Do you speak English? Eller vil du gerne blive bedre til det? EngelskXtra er valgfaget for dig, hvis du har svært ved at leve op til kravene i den daglige undervisning. EngelskXtra er faget, hvor du får hjælp til at forbedre dit skriftlige arbejde og øve dig i at tale, lytte og læse engelsk. Det sker i en skøn blanding af øvelser, quizzer, filmklip, samtaler og grammatiske opgaver. Lektier er der ingen af, men i stedet kan du få hjælp til afleveringer og tekster gennemgået i den obligatoriske engelskundervisning. Så får du karakteren 4 eller derunder i engelsk, så kan du vælge Engelsk Xtra. Se indholdsplanen for valgfaget.

E-sport

E-sport er til dig, der elsker at spille computerspil og mødes med andre, der brænder for det samme.

I dette valgfag vil du blive præsenteret for en masse computerspil i forskellige genrer, du sammen med andre skal prøve af: Rolle-, strategi-, adventure-, action-, kamp- og sportsspil. Du vil skifte bekendtskab med online- som offline spil, hvor du både alene og med andre skal stræbe efter højere niveauer. E-sport er valgfaget for dig, hvis du elsker at nørde detaljer og samtidig brænder for at dele ud af dine spilerfaringer med andre pc-brugere. Elsker du at fordybe dig i spillets verden, så glæd dig til dette. Se indholdsplanen for E-sport.

Face-Off

Er du klar til at rykke grænserne for hvad den menneskelige krop kan? Klar til at springgymnastik, parkour, tricking, akrobatik og sågar breakdance flyder sammen og du skaber nye måder at bevæge dig på, sammen med dine kammerater. Hvis ja, så skal du vælge valgfaget FaceOff som kalder på bevægelsesfrihed, kreativitet  og spænding.

Vi kommer til at arbejde med forskellige bevægelsesformer, prøver at sammensætte springkombinationer i andre miljøer end du er vant til, stå på en arm, kaste rundt med hinanden og meget meget mere. I løbet af året vil der være mulighed for at konkurrere mod andre efterskoler i holdkonkurrencen FaceOff school-fight.

For at kunne vælge FaceOff så skal du have spring, parkour eller akro som linje.

Fitness for piger

Styrke, smidighed og sved på panden! Kunne du godt tænke dig at prøve forskellige træningsformer inden for fitness? Synes du, at det er motiverende at træne sammen som et hold med fed musik til det hårde arbejde, så er du kommet til det rigtige sted. At arbejde med sund livsstil i et bredt perspektiv og at opdage nye træningsformer er noget af det, vi fokuserer på i valgfaget Fitness for piger. Vi arbejder indenfor mange forskellige fitnessgenrer - både med og uden redskaber. Du vil blive udfordret fysisk - men arbejdet med det mentale aspekt af træningen er der også plads til her! Vi bruger også et godt stykke tid på at lære at passe på sin krop, sådan at man ikke overtræner og undgår skader. Se indholdsplanen for valgfaget. 

Foto

-Faget for den spirende reportagefotograf, reklamefotograf eller kunstfotograf.

Får du også kuldegysninger, når du lige har taget et RIGTIGT godt billede? Og er du også i din egen verden indtil billederne er overført til computeren, så du kan se det i STOR? I så fald er det her nok valgfaget for dig. Vi arbejder med highspeedfoto, komposition, farver, linjer, professionelt studie, mobiltelefonkameraer og en lang række andre ting. Vi hygger os med at vise, redigere og kommentere hinandens billeder.

Men vigtigst af alt er, at det er et valgfag, hvor DU selv kan være med til at præge indholdet og lære de ting, du helst vil. Se indholdsplanen for foto.

Fransk for begyndere

Begynderfransk er en introduktion til det franske sprog og den franske kultur; her vil vi opbygge et grundlæggende ordforråd og en viden om at sætte sætninger sammen, der gør det muligt at bruge sproget på turistniveau. Det er et ideelt fag for dig, der har lyst til at prøve kræfter med et nyt sprog, eller hvis du overvejer at vælge fransk på gymnasialt niveau. Vi kommer især til at arbejde med fransk ud fra en brugsvinkel, altså med det mål at lære nogle vigtige udtryk og sætninger til at sætte et brugbart fransk sammen. Undervisningen omfatter bl.a. øvelser i spørgsmål/svar, dialoger, små lytteøvelser samt ordforråd og vejledning i hvordan man bedst kan tilegne sig et nyt sprog, som man ikke kender noget til i forvejen.

Begynderfransk afsluttes ikke med prøve og faget henvender sig til dig, som ikke tidligere har fået undervisning i fransk. Se indholdsplanen her.

Grand Prix Gymnastik

Er du rytmepige, og trænger du til ekstra udfordring? Kan du lide at være en del af et hold, og lyder det spændende at konkurrere imod efterskoler fra hele landet? Kan du lide at arbejde med teknik og detaljer?  Så er valgfaget Grand Prix gymnastik lige noget for dig. Vi arbejder med en holdserie frem mod at deltage i det rytmiske efterskole DM i foråret, hvor den tekniske udførelse samt kunstnerisk udtryk er i fokus. Den daglige træning består af en masse teknik, spring over gulv, balancer, piruetter og smidighed.  Derudover vil vi i serien arbejde med udtryk og udførelse, samt at blive ens som hold. Man skal have erfaringer med rytmisk gymnastik for at vælge dette valgfag, og gerne have prøvet Grand Prix før. Nogle lektioner vil blive lagt om aftenen og i weekender op til konkurrencen.

Guitar

Har du altid drømt om at sidde omkring bålet og spille og synge til fællessang? Så er dette valgfaget for dig. Du vil lære grundlæggende metoder til at komme i gang på guitaren. Akkorder, tabulatur, rytmer og fingerspil. Vi vil spille populærmusik som: Kim Larsen, Justin Bieber, Green Day, Rasmus Seebach, etc. Undervisningen vil foregå på små hold inddelt efter niveau. BGI råder over et antal akustiske guitarer. Har du selv en guitar vil du med fordel kunne benytte denne, på vejen mod at blive en dygtig guitarist. For resten – for at blive guitarist, skal man øve sig....!! Se indholdsplanen for guitar.

Historiske pletskud

”Utøya-massakren”! ”Dødskysset i 1989”! ”Napalm-pigen fra Vietnam”! ”World Trade Center”!

Er du historisk interesseret, er dette fag et must for dig. Valgfaget tager til hvert forløb udgangspunkt i et billede eller maleri, hvorfra vi drøfter verdens- og danmarkshistorien.

Vi dykker helt ned i billedets historie og undersøger begivenheden til bunds.

Undervisningen tager udgangspunkt i såvel billeder, film, tekster og drama.

Elsker du historie og higer efter at blive klogere på de større sammenhænge? Så glæd dig!

Forstå angrebet på Pearl Harbor. Forstå hvad der førte til Berlinmurens fald. Forstå hvorfor terrororganisationen ISIS kan opstå. Hør musik og blive klogere på dens samtid. Se indholdsplanen for historiske pletskud.

Indefodbold for drenge

Brænder du for at forbedre dine tekniske færdigheder, og synes du, at glæden, lysten og passionen ved fodbolden som legetøj er det, der inspirerer dig, så et dette valgfag lige dig. Vi vil inspirere hinanden via legen med bolden, i en sådan grad, at lysten og motivationen til spillet øges markant. Vi tager udgangspunkt i de individuelle tekniske færdigheder hos alle og holder forskellige stævner, hvor der ud over de tekniske færdigheder også bliver lagt vægt på de taktiske færdigheder. Vi vil i fællesskab finde udviklingsområder for den enkelte spiller. Se indholdsplanen her.

International Outlook

Interesserer du dig for den verden du lever i, og er du nysgerrig på at vide mere? I valgfaget International Outlook arbejder vi med at udforske verdenen omkring os, bl.a. ved at arbejde med forskellige projekter og arbejde med projekter som “mad fra andre” lande og kontakt til andre kulturer. Så ønsker du en projektbaseret undervisning med historiske, kulturelle og samfundsmæssige aspekter, hvor en del af undervisningen foregår på engelsk, så er International Outlook valgfaget for dig. Se indholdsplanen her.

Journalistik og medier

Går du med en journalist eller kommunikator i maven, er her valgfaget, hvor du kommer i skarp og produktiv træning inden for formidling og kommunikation. Bliv bl.a. bedre til at beskrive levende, at vinkle skarpt og trænge igennem. Bliv en del af det team, der formidler BGI’s og din egen idrætslinjes puls til kammerater og omverdenen; lav eksempelvis en sportsreportage, anmeld en gymnastikopvisning, skyd den geniale kortfilm eller fang billedreportagen, der siger ”alt”. Vi ses, hvis du tør udfordre dig selv; og er klar til et livligt fag særdeles tætpakket med produktion og diskussion. Se indholdsplanen her.

Kost og kulinariske oplevelser

Har du lyst til at lære eller blive bedre til at lave mad sammen med dine venner? - så er "Kost” lige noget for dig! Vi skal lære at lave mad i BGI's skolekøkken og eksperimentere og arbejde ud fra årstidens råvarer. Du kan forvente, at vi bl.a. skal prøve at lave mad ud fra forskellige madkulturer og -traditioner, dufte, smage og opleve nye ting sammen. Så kunne du tænke dig at være med til at svinge potter og pander, og være med til at udvide dine smagsoplevelser og madkundskaber, så er dette lige valgfaget for dig. Se indholdsplanen her.

Kreativt værksted

Kreativitet er vigtigt - vores moderne samfund higer efter kreative og innovative kompetencer.

Du har mulighed for at udvikle dine kreative sider i valgfaget kreativt værksted. I hverdagen på BGI giver valgfaget dig et rart pusterum fra dine boglige og idrætslige fag. Alle er velkomne, du behøver ikke være Picasso eller van Gogh, bare du har lyst til at bruge hænderne og udfordre dig selv i en hyggelig og kreativ atmosfære. Der er altså ingen forventninger om, at du kan tegne, sy eller male, men blot at du har lysten til at forsøge. Vi arbejder fx med maleri, kul- og blyantstegning, collage, skulptur, gips, genbrug, tekstilkunst, smykkefremstilling og meget andet.

BGI har det fedeste kreative lokale, som danner den flotteste ramme omkring faget Kreativt værksted. Det ligger øverst i vores højhus og har en imponerende panoramaudsigt ud over det omkringliggende landskab. Her i det kreative værksted har du mulighed for at fordybe dig og bruge dit hoved og dine hænder i den kreative proces. Mulighederne er mange, og jeres input er naturligvis også meget velkomne. Se indholdsplanen. 

Lektiehjælp

På BGI er der fuld fart på idrætten, men det boglige tager vi lige så seriøst. Derfor møder du også lektier i de forskellige fag. I lektiehjælp får du hjælp til at få styr på lektierne.

Måske har du brug for en fast struktur på dine lektier, så du er sikker på, at dine deadlines ikke skrider for dig? Måske kan du bare godt lide, at en lærer hjælper dig med din matematik eller tysk aflevering? Måske kan det være svært at finde på, hvor du skal lave skriftlig dansk? Du kan vælge lektiehjælp og få styr på det. Se indholdsplanen for lektiehjælp.

Livsoplysning

Livsoplysning er et fag, hvor du kan blive klogere på dig selv, andre, samspillet mellem mennesker samt den verden og det samfund, der omgiver dig. Dette fag er hovedsageligt et diskussions- og refleksionsfag, hvor der er fokus på både de små og store spørgsmål i livet. Vi lader os inspirere af temaer fra filosofi, kultur, religion og etik.

Først og fremmest tager vi udgangspunkt i dig og din verden. Vi taler bl.a. om glæden, døden, hverdagens dilemmaer og sågar maler hinanden i ansigtet med flødebollecreme. Hvorfor?

Fordi livsoplysning bygger på tanken om, at det er nødvendigt at være oplyst om livet, før man kan engagere sig og aktivt tage del i samfundet. Det er et menneskeligt grundvilkår at træffe meningsfulde valg - måske kan du gennem dette fag blive bedre rustet til at træffe dine valg i livet? Se indholdsplanen. 

Massage/mindfuldness … for piger

Forkæl dig selv og din krop. I dette fag er det kroppens fysiske og psykiske velbefindende som sættes i fokus. Derfor er det et fag med stor bredde, hvor der både vil blive fokuseret på massage, mindfulness, yoga, udstrækning, wellness og dialoger om f.eks. sundhed, kropsidealer, stress osv. To og to kommer I til at massere hinanden med henblik på at løsne op for diverse muskelspændinger og give kroppen mulighed for restitution. Mindfulness vil i undervisningen blive brugt som et værktøj til at skabe balance mellem krop og sjæl og til at være i nuet og ikke bekymre sig om fremtiden. Gennem yoga vil du arbejde med vejrtrækning, at være nærværende og opmærksom. Wellness kan byde på en tur i spa og sauna eller en lækker afslappende ansigtsmaske. Der vil være meditationer med afspændings- og åndedrætsøvelser med det formål at slappe af, tanke energidepoterne op, mindske stress og føle velvære. Vi vil også benytte naturen i det omfang vejret indbyder til det, med fx vandringer i stilhed og udendørs meditationer. På efterskolen får du brug for et pusterum og det tilbyder dette fag! Se indholdsplanen.

MatematikXtra

Synes du matematikkens veje er svære? Har du svært ved at forstå dine hjemmeopgaver?

Så skulle du overveje at vælge matematikXtra. Her bliver der taget udgangspunkt i dine problemer, og vi vil arbejde videre derfra. Efter at have lokaliseret dine problemer – tager vi sammen fat. Der vil indgå forskellige små IT-programmer, som en del af undervisningen. Der vil blive arbejdet med opgaver, hvor sværhedsgraden langsomt stiger. Der vil blive arbejdet med praktiske opgaver: Måske skal vi tegne et nyt elevhus? Måske skal vi arrangere et stort boldstævne? Måske skal vi lave arbejde med energien på BGI? osv... Alt sammen opgaver, som der er meget matematik i. Velkommen til matematik-hjælp. Der er ingen lektier i faget. Så får du karakteren 4 eller derunder i matematik, så kan du vælge matematik-X-tra. Se indholdsplanen.

Musik, Jam session

Du drømmer om at optræde side om side med Ed Sheeran, The Ravonettes og Nephew og ved, at det kræver en god portion øvelse, inden du søger jobbet som 4. mand i Dizzy Mizz Lizzy. Kan du spille guitar, bas, klaver, trommer eller synger du, er dette valgfag helt sikkert noget for dig. Vi skal spille en masse fed pop og rock. I Jam-session er der rig mulighed for at skabe musik, der rykker, og der er garanti for musikalsk udvikling. I løbet af året vil du sammen med dit band komme til at optræde for resten af skolen ved forskellige arrangementer. HUSK! Skriv på valgsedlen hvilket/hvilke instrumenter du spiller, om du synger, og hvor mange år du har spillet. Se indholdsplanen.

Rulleski - Ski uden sne

Har du lyst til at prøve kræfter med en sjov, anderledes, særdeles effektiv og meget skånsom træningsform? Vil du gerne forbedre din balance, din koordinationsevne og få trænet dine core-muskler – samtidig med at din kondition bliver bedre? Hvis du gerne vil forbedre dig på stort set alle parametre, så du bedre kan klare fysiske udfoldelser – så er rulleski noget for dig.

Du vil gennem både leg og seriøs teknisk og fysisk træning lære at mestre et par ski med hjul under og på den måde forbedre din fysik, så du bliver bedre rustet til dine andre sportslige udfoldelser. Træning på rulleski/langrendsski er ifølge eksperter én af de mest effektive måder at træne hele din krop på. Vi leger og træner på vejene omkring BGI, hvor vi får testet de færdigheder, der er blevet udviklet og opbygget gennem året - Kan IKKE vælges af elever på ski- og snowboardlinjen. Se indholdsplanen for rulleski.

Skak

Hvis du har lyst til at prøve at lære reglerne og at spille skak, er det måske noget for dig.

I starten af hver time bliver der lavet et lille oplæg, der f.eks. kan omhandle åbningsvarianter, midtspil eller slutspil i skak. Til illustration bruges et stort demonstrationsbræt.

Herefter spiller vi skak mod hinanden. Efter et stykke tid laver vi en turnering på holdet, og du har altid muligheden for at slå lærer. Kort og godt: hvis du har lyst til at udvikle din kunnen i skak, hygge dig sammen med dine kammerater og udfordre din hjerne, så er valgfaget skak noget for dig.

NB: Omfattende videnskabelige undersøgelser har vist, at skak øger koncentrations- og indlæringsevnen generelt! Se indholdsplanen.

Slagbold

Dette valgfag er for dig, der elsker at spille bold!

Med legen og glæden i centrum vil du stifte bekendtskab med mange forskellige kendte og mindre kendte boldspil. Vi berører primært slagboldspil som skumtennis, badminton, cricket samt softball. Derudover skal vi også prøve kræfter med alternative boldspil som flaskepløk, streethåndbold, tumlebold, kinnball, ultimate, flagfootball osv. Udover at du skal deltage i alternative boldspil, skal du også bruge din fantasi og kreativitet i forbindelse med udvikling af helt nye boldspil, som skal afprøves på hinanden. Har du lyst til at udvide din boldhorisont, er du spontan og fuld af gode idéer, tør du at eksperimentere og afprøve – og har du en legende tilgang til diverse boldspil, er dette et must for dig! Se indholdsplanen. 

Spansk for begyndere

Begynderspansk er en introduktion til det spanske sprog og den spanske kultur; her vil vi opbygge et grundlæggende ordforråd og en viden om at sætte sætninger sammen, der gør det muligt at bruge sproget på turistniveau. Det er et ideelt fag for dig, der har lyst til at prøve kræfter med et nyt sprog. Vi kommer især til at arbejde med spansk ud fra en brugsvinkel, altså med det mål at lære nogle vigtige udtryk og sætninger til at sætte et brugbart spansk sammen. Undervisningen omfatter bl.a. øvelser i spørgsmål/svar, dialoger, små lytteøvelser samt ordforråd og vejledning i hvordan man bedst kan tilegne sig et nyt sprog, som man ikke kender noget til i forvejen.

Begynderspansk afsluttes ikke med prøve og faget henvender sig til dig, som ikke tidligere har fået undervisningi spansk. Se indholdsplanen.

Spinning

Kondition, høj puls, fed musik og sved på panden!

Spinning er faget for dig, der ønsker at forbedre din kondition på en sjov og effektiv måde. I denne træningsform, hvor intervallerne er varierede med korte og lange pas, træner vi til fede beats.

Spinning er skånsomt over for knæene, da de ikke udsættes for stød og er også velegnet som genoptræning.

Ses vi til en time med masser af energi, godt humør, varieret, høj og god musik? Se indholdsplanen. 

Styrketræning for drenge

Er du en frisk drenge med bevidsthed om god og sund træning af din krop, så er valgfaget ”Styrketræning for drenge” helt sikkert noget for dig, hvis du ønsker at styrketræne skal være med til at forberede din krops betingelser for mere og bedre træning. Styrketræningen vil have fokus på både individuel- og holdtræning, hvor du træner med din egen krop og lærer den bedre at kende, samtidigt med at du med styrketræningen kan optimere dine træning på idrætslinjen og nedsætte skadesfrekvensen. Styrketræningen målrettes din egen idrætslinje med individuelle programmer, men du vil også stifte bekendtskab med anderledes styrketræning, hvor du vil træne og lege med kroppen på forskelligvis. Du vil igennem valgfaget arbejde med udgangspunkt i sund livsstil i relation til både kost og motion, samt positiv og konstruktiv tilgang til styrketræning. Se indholdsplanen.

To ret og to vrang

Er du med på den nyeste trend, og har du lyst til at sidde stille, rolig og afslappet og fordybe dig i dit strikketøj? Så har du muligheden for at strikke: Hjemmesko, der filtes i vaskemaskinen, strømper på 4 pinde, huer – vanter - tørklæder, der luner til vinter, karklude, der vil glæde enhver mor og bedstemor, må puder og tæpper og hvad vi ellers finder på. Se indholdsplanen for valgfaget. 

Dokumenteret fakta, der er svært at sige nej til:

Du holder hjernen i form, Du bliver bedre til matematik, Det mindsker stress, Hjælper mod smerte og angst, Du skaber noget. Det er ikke et krav, at du kan strikke, du skal nok få lært at slå masker op og strikke ret og vrang. Der er selvfølgelig for både drenge og piger. Ved større arbejder må du påregne egenbetaling.

TyskXtra

Kæmper du med ”der, die, das”, synes du, at der er alt for mange fejl i afleveringerne, og er det svært for dig at tale tysk, så det lyder bare nogenlunde? Tænker du, at det ville være rart at sidde i en klasse sammen med andre, som også synes, at tysk er svært? I TyskXtra arbejder vi med grammatik, udtale og udvidelse af ordforråd ved hjælp af blandt andet skriftlige og mundtlige øvelser, film, quizzer, lege og andre typer af aktiviteter. Faget er for dig, som har tysk, og som har brug for hjælp til at komme videre. Bare rolig ... her er ingen afleveringspligt. Meld dig til, hvis du har brug for hjælp til at klare dig bedre i tysk. Får du karakteren 4 eller derunder i tysk, så kan du vælge tysk X-tra. Se indholdsplanen for valgfaget. 

Unge Forskere: Har du en forsker i maven?

Er du vild med naturfag? Har du kringlede Ole Opfinder-ideer til, hvordan verden kan blive et lidt bedre og lidt smartere sted at leve? Og kunne du tænke dig at vise dine naturfaglige skills frem samt dyste med andre unge forskerspirer fra hele landet? Så er valgfaget ”Unge forskere” noget for dig.

Vi graver os ned i nogle spændende naturfaglige problemstillinger, som vi selv vælger, og sender vores ideer ind til konkurrencen ”Unge forskere”. Eksempler på tidligere projekter er alt fra opladning af mobil når du cykler (semifinale) og en æggebakke der ikke kan gå i stykker (finale), til undersøgelser af et bestemt antibiotika, læger udskriver mod bumser (vinder 2016). Mulighederne er uendelige - kun fantasien sætter grænsen. ”Unge forskere” er en mulighed for at fordybe sig, få unikke oplevelser, og muligvis gøre verden til et lidt bedre sted.

Volleyball

Få en ny oplevelse af hvad volleyball er. Har du oplevet volley som et spil, der er meget stillestående, og hvor man stort set aldrig rører bolden? Du er formentlig ikke den eneste. Men sådan behøver det ikke at være. Vi vil spille en masse med bolden både med og mod hinanden, hvor vi arbejder med spilforståelse, teknik og sikrer os, at I får en masse boldberøringer. Vi vil med tiden også spille det færdige spil. Beachvolley spiller vi også - det minder meget om indendørs volley, man bruger imidlertid nogle lidt andre teknikker, og man får også oplevet spillet i anderledes og frie omgivelser. Se indholdsplanen for valgfaget.

Vi benytter cookies

OK